УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Панел дискусија у оквиру СЕРИЈАЛА “Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века” – зелена градња / зелени послови / иновације

vizual-za-OK-1

ZOOM платформа, 24.9.2020. у 12 часова.

У сарадњи са Саветом зелене градње Србије започињемо први у серијалу панел дискусија у оквиру програма “Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века”. Панел ће се одржати током Светске недеље зелене градње 2020: Време за акцију – #ActOnClimate. и бити препознат као део програма.
У панелу учествују:

  • Маст.инж.арх. Драгана Корица, извршни директор Савета зелене градње Србије
  • др Александра Сретеновић, доцент на Машинском факултету Универзитета у Београду, члана СрбГБЦ
  • др Недељко Милосављевић, РТТП, директор Центра за трансфер технологије Универзитета у Београду
  • Модераторка: Јелена Курјак, Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду

Зашто је зелена градња важна и какве су могућности развоја каријере у тој области представиће Драгана Корица, Маст.инж.арх. и извршни директор Савета зелене градње Србије. Зелене каријере у сектору зградарства представиће др Александра Сретеновић, доцент на Машинском факултету Универзитета у Београду, члана Савета зелене градње Србије (SrbGBC).
Свака промена начина и принципа рада захтева иновације, те смо за ову прилику позвали др Недељка Милосављевића, дипл. инж. технол., РТТП, директора Центра за трансфер технологије Универзитета у Београду, да поред савета млађим колегама, представи каријеру иноватора.

 

СЕРИЈАЛ:
“Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века”
Програм серијала у организацији
Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената

 

Годинама слушамо о одрживом развоју и његовој важности, током студија, у медијима, читамо у литератури. Данас уместо нове зимске капе, бирамо маску против смога и штетних ПМ 2.5 честица. Зелене површине су постале депоније смећа. Снега у градовима скоро и да нема, а киша пада кад јој време није. Сиромаштво грађана је из дана у дан све веће. Да ли је време је и да почнемо да “живимо” одрживи развој, да променимо своје понашање у одговорно, према себи, другима и животној средини у којој боравимо?
Програм “Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века” Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената је замишљен као онлине серијал панел дискусија са професионалцима – алумнијима Универзитета у Београду, који су своје каријере развили на пословима који могу имати одрживост као главни фокус, главну одговорност али и онима који својим радом у мањој мери доприносе реализацији циљева одрживог развоја.
Једномесечним сусретима са професионалцима који су изградили “одрживе” каријере желимо да студентима и онима који су дипломирали укажемо на значајне информације, неопходне вештине и знања које могу помоц́и да изграде пут ка одабраној каријери.
Учесници – гости овог серијала раде у приватном, државном или невладином сектору, малим / средњм предузећима, мултинационалним компанијама. Они раде у администрацији, као менаџери, инжењери, професори… Они су иноватори, стартапери, фрееланцери, истраживачи. Они су професионалци који раде на пословима чији резултати доприносе општем добру. Они су одговорни грађани 21. века!
Упознајте се са пословима будућности, пријавите се и поставите питања нашим панелистима ОВДЕ

New Project