УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс за визуелне уметнике – II фестивал уметности на улици РЕКОНСТРУКЦИЈА

image002

Са идејом да допринесе видљивости рада визуелних уметника и уметница у години у којој је његова доступност сведена на минимум, али и како би оснажила домаће ауторе и ауторке да размишљају у правцу стварања у јавном простору, платформа “Реконструкција” позива визуелне уметнике и уметнице који немају искуства у соликавању мурала и других интервенција на улици, да се пријаве на конкурс и у  сарадњи са искусним уличним уметницима и уметницама – Барбаром Димић, Сноут-ом и ТКВ, реализују заједнички мурал у оквиру овогодишњег Фестивала уметности на улици “Реконструкција”.

Позив је отворен за све заинтересоване ствараоце са територије Републике Србије који се изражавају у пољу визуелне уметности, а желе да се опробају у реализацији радова у јавном простору. Пријава треба да садржи име и презиме аутора или ауторке, годину рођења и место боравка, портфолио који садржи пет радова у ПДФ формату (фајл не већи од 10MB), технике, формате и годину настанка приложених радова, кратку уметничку биографију и мотивационо писмо.

Пријаве се шаљу на  hello@festivalrekonstrukcija.com, а рок за слање је 12. септембар 2020. године. Некомпетентне и неправовремено пристигле пријаве неће бити разматране.

Одабрани уметници и уметнице ће са менторима-сарадницима направити заједничку скицу, а затим ће последњег викенда септембра 2020. реализовати мурале малих формата на одабраним зидовима у централној зони Београда.

Пратите новост у вези са конкурсом на: https://www.facebook.com/events/308370597282722/

SNOUT-Dorćol_Photo Credit Aleksandar Đalek Đorđević - Beogradski grafiti TKV-Čavketov-pasaž-2018-Granice_Photo Credit Aleksandar Đalek Đorđević - Beogradski grafiti Kiška studio aka Barbara Dimić i Tijana Tripković_Photo credit Ognjen Ranković