UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Bijenale mladih

Grupa učesnika javnih priprema Bijenala mladih poziva svoje koleginice i kolege, mlade ljude koji se bave umetnošću, kustosiranjem, istorijom i teorijom umetnosti, produkcijom i drugim delatnostima u polju kulture i umetnosti da se priključe zajedničkom radu na pripremi ove manifestacije.

Bijenale mladih je nova inicijativa pod okriljem Udruženja likovnih umetnika Srbije u okviru koje će tokom 2021. godine biti organizovana međunarodna izložba savremene umetnosti mladih, radionice produkcije radova sa timom kustosa iz Srbije i regiona, kao i višenedeljni diskurzivni program.

U programskom smislu, Bijenale je zamišljeno kao mesto koje odgovara na zajedničke potrebe svih koji učestvuju u njegovom stvaranju, što uključuje ne samo produkciju i izvođenje umetničkih radova, već i izgradnju diskursa i distribuciju znanja.

U organizacionom smislu, Bijenale je platforma za horizontalnu saradnju i razmenu novih i afirmisanih aktera u polju umetnosti, otvorena za nove učesnike i partnerstva, predviđajući mogućnost kontinuiranog ili povremenog angažovanja.

Uključivanje u rad organizacionog tima Bijenala mladih otvara priliku za sticanje iskustva realizacije velikog međunarodnog događaja i ostvarivanje novih kontakata, kao i mogućnost uticaja na politiku razvoja izlagačke prakse mladih.

Prijave učešća su moguće putem mejla ulus.bijenalemladih@gmail.com ili preko društvenih mreža Bijenala mladih i Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Poziv je trajno otvoren, a mogu javiti svi zainteresovani do 35 godina starosti.

Više o ovoj inicijativi možete saznati na sajtu sajtu Udruženja likovnih umetnika Srbije.