УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Bijenale mladih

Група учесника јавних припрема Бијенала младих позива своје колегинице и колеге, младе људе који се баве уметношћу, кустосирањем, историјом и теоријом уметности, продукцијом и другим делатностима у пољу културе и уметности да се прикључе заједничком раду на припреми ове манифестације.

Бијенале младих је нова иницијатива под окриљем Удружења ликовних уметника Србије у оквиру које ће током 2021. године бити организована међународна изложба савремене уметности младих, радионице продукције радова са тимом кустоса из Србије и региона, као и вишенедељни дискурзивни програм.

У програмском смислу, Бијенале је замишљено као место које одговара на заједничке потребе свих који учествују у његовом стварању, што укључује не само продукцију и извођење уметничких радова, већ и изградњу дискурса и дистрибуцију знања.

У организационом смислу, Бијенале је платформа за хоризонталну сарадњу и размену нових и афирмисаних актера у пољу уметности, отворена за нове учеснике и партнерства, предвиђајући могућност континуираног или повременог ангажовања.

Укључивање у рад организационог тима Бијенала младих отвара прилику за стицање искуства реализације великог међународног догађаја и остваривање нових контаката, као и могућност утицаја на политику развоја излагачке праксе младих.

Пријаве учешћа су могуће путем мејла ulus.bijenalemladih@gmail.com или преко друштвених мрежа Бијенала младих и Удружења ликовних уметника Србије.

Позив је трајно отворен, а могу јавити сви заинтересовани до 35 година старости.

Више о овој иницијативи можете сазнати на сајту сајту Удружења ликовних уметника Србије.