УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Међународна конференција о традиционалној градњи, архитектури и урбанизму: Архитектура и заједница

Image (4)

2020. издање конференције Архитектура и заједница биће одржана виртуелно 13. и 14. новембра.

Циљ је промовисање стварања места и грађевина које су у складу са локалном културом и традицијом и поштују околину и њене природне ресурсе. Конференција такође има за циљ да омогући боље познавање традиционалних конструктивних култура у различитим регионима света и, с тим, веће поштовање према њима, како би допринели њиховом бољем очувању и континуитету.

Сви академци и практиканти традиционалне градње, архитектуре и урбанизма који су заинтересовани за теме предложене за ову конференцију могу поднети радове. Сви предлози ће проћи кроз селекциони поступак и могу бити прихваћени за представљање на конференцији и / или објављени у новом часопису за традиционалну градњу, архитектуру и урбанизам (www.traditionalarchitecturejournal.com), а могли би бити изабрани и за обоје.

Ако се предлог поднесе у облику академског рада, први корак је слање сажетка који ће оценити научни одбор. Рок за слање сажетака је 9. август. Све остале пријаве које нису научни радови, као и комплетни научни радове чији су сажеци већ прихваћени,  мораће да буду достављени до 14. септембра.

Све информације у вези конференције потражите на линку https://traditionalarchitectureconference.com/