УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Image (6)

Награда Удружења архитеката Србије се додељује за:

А. Најуспешније архитектонско дело из свих области архитектуре ауторима појединцима или ауторским тимовима, реализовано у протеклој години закључно са 31.12.2019. године за Годишњу награду „Алексеј Бркић“.

Б. Изведено дело наших архитеката које је реализовано у иностранству у конкуренцији за повељу Удружења архитеката Србије, у протеклој години, закључно са 31.12.2019.

Ц. Награда за најуспелији студентски пројекат архитектуре студентима архитектуре, настао у току наставног процеса у протеклој 2019. години.

 

Жири за доделу награда :

Председница:

Др Снежана Веснић, архитекта, Београд

чланови Жирија:

– Др Јелена Ивановић Војводић, архитекта, Београд

– Др Дијана Аџемовић Анђелковић, архитекта, Београд

– Др Немања Радусиновић, архитекта, Нови Сад

– Миодраг Медар, архитекта, Ниш

 

Предлагач је дужан да Жирију у писаној форми поднесе:

– пријаву кандидата са информацијом о објекту којим се кандидат кандидује за награду; а нарочито, доказ о чланству подручног Друштва архитеката, графичке прилоге (ситуацију основе и пресеке) који ће омогућити одговарајући увид у садржај и решење, кратко текстуално објашњење и фотографије објекта из којих се може сагледати укупан габарит – обавезна предаја и дигитално ( цд, двд или усб ) у пдф формату, у резолуцији до 150 дпи.

– изјаву да је објекат завршен у години за коју конкурише;

– предлагач може поднети за предложено дело и већ раније објављене оцене, мишљења, критике и други расположиви материјал (уколико постоје) који презентује, тумачи и осветљава кандидатов допринос и подкрепљује разлог за кандидатуру;

– за предложени студентски пројекат, предлагач је дужан да Жирију у писаној форми поднесе:

пријаву кандидата са информацијом о пројекту којим се кандидат кандидује за награду, графичке прилоге пројекта који ће омогућити увид у садржај и решење, текстуални опис пројекта, препоруку предметног наставника као и други расположиви материјал о студентском пројекту– обавезна предаја и дигитално ( цд, двд или усб ) у пдф формату, у резолуцији до 150 дпи.

Конкурс за награду се расписује 20.07.2020, а рок за подношење предлога са комплетном документацијом је до 30.09.2020.године до 15,00 часова.

Предлози се достављају на адресу Удружења архитеката Србије и Друштва архитеката Београда, Кнеза Милоша 7а/III, соба 32, радним данима од 10,00 до 14,00 часова, контакти УАС/ДАБ:

011/3230-059, 3239-754, sas-dab@eunet.rs