УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Онлине студентска радионица “Изазови ЦОВИД-19: Архитектура пандемије”

У светлу глобалне пандемије ЦОВИД-19, Архитектонски факулет у Београду организује онлине студентску радионицу усмерену на трагање за новим, иновативним микро типологијама које ће чинити основ за креирање просторно-програмских решења за смањење ризика ширења вируса.

ilustracija sajt

Важност активног деловања и ефективног трагања за одговарајућим реакцијама у ванредном стању један је од водећих изазова у светлу пандемије ЦОВИД-19 са којом се суочава глобално становништво. Креирање нових просторно-програмских сценарија који ће омогућити безбедно и ефективно обављање свакодневних активности основни је задатак професионалаца у домену архитектонског и урбаног дизајна. Универзитет у Београду – Архитетонски факултет позива заинересоване студенте свих нивоа студија и студијских програма да узму учешће у Онлине студентској радионици “Изазови ЦОВИД-19: Архитектура пандемије”.

Детаљније информације о задатку и очекиваним резултатима студенти ће чути на уводној презентацији која је заказана за понедељак, 13. април 2020. године, у 12.00 часова путем Microsoft Teams платформе (приступни код тиму: b7nl18e).

Радионица је интердисциплинарна и отворена је за све студенте свих студијских програма и различитих нивоа студија. Студентима МАСА Архитектонског факултета – Универзитета у Београду учешће у радионици може бити признато уместо обавезне радионице уз Студио 1 (1 ЕСПБ) или стичу право на додатне кредите за ваннаставне активности (2 ЕСПБ). Радионица ће се одвијати на српском језику.

Резултати студентског рада постигнути током радионице биће публиковани путем Веб изложбе на сајту Универзитета у Београду – Архитектонског факултета.

АГЕНДА

Понедељак, 13. април 2020.

12h, Teams

Увод у радионицу

Самостални рад

Понедељак, 20. април 2020.

12h, Teams

PechaKucha 20×20

Идеограм микро типологије,дефинисање поља деловања

Субота, 25. април + Недеља, 26. април 2020.

Teams

Радионица

Рад на идејним решењима и просторно-програмским сценаријима

Четвртак, 30. април 2020.

Сајт Архитектонског факултета у Београду

Веб Изложба

ПРИЈАВА

Рок за пријаву: Петак 17. април 2020. године

Радионица је отворена за студенте свих студијских програма и различитих нивоа студија, чија су интересовања и истраживачке области компатибилне задатом тематском оквиру.

Пријаве за радионицу су могуће индивидуално, у пару или групно (до 5 чланова). Питања и пријаве слати на:

arhitekturapandemije@gmail.com

ОРГАНИЗАЦИЈА

Универзитет у Београду – Архитектонски факултет

Тутори: Александра Ђорђевић, Јована Бугарски, Младен Пешић, Ана Зорић, Милош Костић, Дејан Тодоровић, Андреј Јосифовски, Александра Миловановић

Критичари: Наставници УБ-ФА