УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

1 (1)

EASA – European Architecture Students’ Assembly – је највећа независна мрежа студената архитектуре створена да обезбеди платформу за културну и едукативну размену, повезујући студенте и младе професионалце из свих европских земаља и света.

Главни догађај је двонедељна летња школа архитектуре која кроз радионице, предавања и дискусије истражује ануалну тему скупа.

 

ЕАСА 2020. ће се одржати у Естонији (Валга) под темом Apathy.

https://easaestonia.ee/

ЕАСА 2021. ће се одржати у Србији (Крагујевац) под темомReality.

https://www.facebook.com/easasrbija/

 

Поред главног летњег скупа постоји и спорадично организован СЕСАМ скуп(Small European Students of Architecture Meeting).

СЕСАМ се ове године одржава на пролеће у Украјини (Славутич) под темом Поликлиника у трајању од 11 дана.

MIXED FEELINGS је инспиративно-информативна серија догађаја намењена студентима и младим професионалцима из области архитектуре као и других сродних струка. Идеја је да се истражи статус кво емотивног спектрума који гајимо према учешћу у сопственом образовању, студентском активизму, сарадњи између студената/струка/школа/градова, генералном стању ствари и нама самима.

 

Први у низу у оквиру ове серије догађаја је ЕАСА Инфо Евенинг и бавиће се представљањем ЕАСА заједнице и предстојећих ЕАСА скупова. Кроз филмско вече праћено интерактивним презентацијама и креативним дискусијама разменићемо информације и искуства о моделима алтернативне едукације и сарадње који су настали у оквиру ЕАСА мреже.

 

Сви заинтересовани да се упознају са активностима у оквиру ЕАСА-е, као и предстојећим летњим скуповима, су позвани да нам се придруже 13. и 14. фебруара у сали 200 Архитектонског факултета у Београду.

https://flic.kr/p/2h6NaVQ  – званични афтермуви, ре:ЕАСА, Ријека, 2018

https://flic.kr/p/2h5MmoC  – званични афтермуви, ЕАСА:Тоурист, Вилларс-сур-Оллон, 2018

2