УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Poster

Француско-српска привредна комора позвала је све стартапове или појединце који планирају да покрену стартап предузеће да се пријаве за програм бесплатне једногодишње менторске подршке за развој њиховог бизниса – „Стартап акцелератор“. Удружење француских, српских и локалних иностраних компанија позива све заинтересоване тимове и предузећа да искористе ову шансу и пошаљу своје кандидатуре до 25. јануара 2020.

Комора је већ два пута реализовала овај програм, 2018. године када су путем конкурса примљена два стартапа –Супер Баке, иницијатива социјалног предузетништва где пензионерке, односно баке, припремају домаће колаче, и Between, систем за брзо и једноставно финансирање фактура малих и средњих предузећа, као и 2017. године када су корисници овог програма били стартапови Car:Go, мобилна апликација за наручивање ауто-превоза са возачем, као и PetGuards, онлајн платформа за чување кућних љубимаца. Током годину дана, осниваче ова четири стартапа саветовали су генерални директори неких од највећих компанија у Србији, а добијали су менторску подршку у свим аспектима пословања: правним, маркетиншким, финансијским и слично. Стартапи су ефикасном промоцијом увећали и своју видљивост, стекли већи број клијената, проширили број сарадника.

И ове године ће бити одабрано до три стартап предузећа или три тима које ће у наредних годину дана, бесплатно, саветовати директори компанија чланица Управног одбора ЦЦИФС, а са циљем да им својом експертизом, искуством, контактима и идејама помогну у развоју бизниса. Управни одбор чини 11 директора предузећа међу којима има и Француза и Срба, водећих људи компанија попут Schneider Electric, Atos, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers, i drugi. Одабрани стартапови аутоматски ће освојити и бесплатно чланство у Комори на период од годину дана.

На конкурс за „Стартап акцелератор“ се могу пријавити сви стартапови који су основани пре највише годину дана са пребивалиштем у Србији, као и тимови до три особе, од којих је највише један страни држављанин. Конкурс је отворен за пројекте из свих индустрија, с тим што се саветује да они обавезно на неки начин укључе дигиталне технологије и по могућству буду оријентисани на глобално тржиште.

Пријава се врши попуњавањем упитника на сајту Коморе www.ccfs.rs до 25. јануара 2020.

logo (1) logo 2