УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Map March 2019-page-001

European Heritage Volunteers (EVH) – Немачка волонтерска организација активна више од двадесет година у пољу културне баштине има за циљ да својим деловањем кроз практичне и образовне пројекте успостави везу између волонтерског рада и културне баштине. Пројекти су организовани у сарадњи са локалним партнерима, институцијама и организацијама и намењени су како професионалцима тако и аматерима који немају претходне вештине или знања у области културне баштине.

Циљ пројеката је скретање пажње јавности на важност деловања и активизма у очувању, обнови и ревитализацији баштине. Кроз волонтерски рад на пројектима омогућава се умрежавање младих стручњака широм Европе, размењују се искуства, идеје и подстиче интеракција. Теме пројеката су веома разнолике као и локације на којима се одржавају а налазе се широм Европе, од Португала на западу до Јерменије на истоку и од Русије на северу до Италије на југу.

Презентација програма ће се одржати 29. новембра 2019. године од 17 до 18 часова, у Сали 254 у оквиру наставе на предмету Општа методологија истраживања, др Ана Никезић, ванредни професор. Позивају се сви заинтересовани студенти.

Више информација о пројектима можете наћи на следећем линку: https://www.heritagevolunteers.eu

За додатне информације обратите се на следећи е-маил: info@heritagevolunteers.eu