УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Расписан конкурс за званичну маскоту 5. Европских универзитетских игара

EUG-2020-logo-800x600

Организатори 5. Европских универзитетских игара, које ће се одржати у Београду од 12. до 25. јула 2020. године, расписали су конкурс за израду идејног решења званичне маскоте Игара. Победничко решење треба да буде наменски креирано за потребе конкурса, да испуњава професионалне стандарде дизајна, на високом ликовном и естетском нивоу и да буде применљиво на свим савременим средствима визуелне комуникације.

Као један од најважнијих елемената идентитета Универзитетских игара, маскота треба да допринесе повећању видљивости и популаризацији овог догађаја у медијима и широј јавности. Званична маскота ће имати значајну улогу у свим промотивним активностима, као и на догађајима током одржавања Игара и сходно томе требало би да на оригиналан и визуелно интересантан начин представља студенстки спорт и одржава дух Универзитетских игара.

Рок за доставу решења је 10. новембар 2019. године до 17 часова, а стручни жири који ће бити састављен од три члана комисије, ће до 20. новембра, већином гласова, изабрати победника. Обезбеђен је и наградни фонд, па је тако за прво место предвиђена новчана награда у износу од 200.000 динара, за друго 100.000, а за треће место 50.000 динара.
Све детаље око конкурса можете пронаћи ОВДЕ.