УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Трећи међународни конгрес: Одржива архитектура – енергетска ефикасност (04-06. октобар 2019)

3_SAEE

Званични вебсајт конгреса: http://www.congress-saee.com/

Трећи међународни конгрес ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА – ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ће се одржати од 4. до 6. октобра 2019. године у Југословенској кинотеци, у самом центру Београда. Конгрес организују Удружење ЕКОКУЛТ+ и Магазин за еко архитектуру и културу ЕКО КУЋА, у сарадњи са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду, Загребу и Подгорици.

Конгрес ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА – ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ обухвата више сегмената: предавања најпознатијих светских архитеката и радионице намењене архитектима, студентима и докторандима, као и изложбу пројеката и реализација предавача, која ће бити отворена у холу Југословенске кинотеке у трајању Конгреса. Намењен је архитектима, студентима, дизајнерима, креативној заједници и стручњацима из тангенцијалних области.

Конгрес ће, кроз све сегменте, обухватити значајне теме са фокусом на одрживи, еколошки и енергетски ефикасан приступ у архитектури уз употребу обновљивих извора енергије, одговарајућих материјала, савремених технологија и система грађења. Предавачи, ауторитети у овим областима у светским оквирима, кроз рецентне пројекте и студије приближиће домаћој јавности светске савремене токове у архитектури, дизајну и визуелним уметностима уопште, кроз одговарајући одрживи и еколошки приступ стваралачким процесима и новим методама у архитектонском пројектовању и дизајну, уз употребу обновљивих извора енергије, чистих и енергетски ефикасних, зелених технологија, незагађујућих и рециклираних материјала. То ће бити и прилика да се, по трећи пут у Србији, размене искуства са најзначајнијим светским и домаћим предавачима и ствараоцима.

Предавачи на Конгресу су:

Thomas Rau / RAU / Холандија

Бранислав Митровић/ MITARH / Србија

Maria Langarita / LANGARITA – NAVARRO / Шпанија

Peter Pichler / PETER PICHLER ARCHITECTS / Италија

Владимир Дјуровић/ VDLA / Либан

Anu Puustinen / AVANTO / Финска

Idis Turato / TURATO / Хрватска

Robert Klun / KLUN AMBIENTI / Словенија

Marco Lavit / ATELIER LAVIT / Француска

Bill Dunster / ZED FACTORY / Енглеска

3_SAEE_predavaci

Радионице

У оквиру Конгреса ће бити одржане две радионице:

Радионица 1: Marco Lavit оснивач архитектонског и дизајнерског студија „ЛАВИТ“, уврштен на листу „Rising Talent Awards“.

Радионица 2: Robert Klun истакнути словеначки архитекта и дизајнер, екс председник Асоцијације дизајнера Словеније. Оснивач компаније „KLUN ambienti“ и победник конкурса за експо павиљон Словеније у Дубаију 2020. године.

Карте за конференцију

Карте су у продаји до попуне места. За студенте смо омогућили куповину карата по ценама за студенте.

Контакт за све информације

Katarina Brajković

PR & Marketing menadžer +381 11 2175 978

+381 60 0223 694

kongres@ekokult.org