УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Пројект “DANUrB”: Одржана путујућа изложба на Архитектонском факултету у Београду уз састанак стејкхолдера и приказ филма: “Donau, Dunaj, Duna, Dunav, Dunarea“

DANURB FOTO 1

Званично отварање путујуће DANUrB изложбе одржано је 28. маја 2019. године на Архитектонском факултету. Изложбу су отворили продекан Факултета, проф. др Ана Никезић, директор Аустријског културног форума у Београду, г-дин Јоханес Иршик, проф. др Александра Ђукић, пројект менаџер и Ина Иванчеану, представник организације ОИКОДРОМ, која је и осмислила изложбу.

DANURB FOTO 2

DANURB FOTO 3

Изложби је присуствувало преко 60 званица. У оквиру отварања изложбе представљена је и стратегија DANUrB пројекта у циљу контакта са стејкхолдерима, а после отварања приказан је филм о Дунаву: „Donau, Dunaj, Duna, Dunav, Dunarea“ прослављеног аустријског ствараоца, Горана Ребића.

DANURB FOTO 4

DANURB FOTO 5

DANURB FOTO 6

DANURB FOTO 7

DANURB FOTO 8

DANURB FOTO 9

DANUrB пројекат – DANube Urban Brand је изградња регионалне мреже кроз туризам и образовање ради јачања „дунавског“ културног идентитета и солидарности. Пројекат је финансиран од стране Европске уније, кроз INTERREG Danube програм прекограничне сарадње.

Више о DANUrB пројекту:
DANUrB – INTERREG Danube programme: www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb
DANUrB – Facebook: www.facebook.com/DANubeUrbanBrand

Interreg_DANUrB_logo