УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Студентска изложба “Одрживи, резилијентни, инклузивни и безбедни градови” гостовала у Новом Саду (ажурирано)

Изложба “Одрживи, резилијентни, инклузивни и безбедни градови” на Департману за архитектуру и урбанизам на Факултету Техничких наука у Новом Саду.

ИЗЛОЖБА ИДЕ ДАЉЕ…
Изложба студентских радова “Одрживи, резилијентни, инклузивни и безбедни градови”, након гостовања на Факултету техничких наука у Новом Саду, гостоваће и у Мостару! Изложба ће бити отворена у суботу, 13.04.2019. године у просторијама Народног позоришта Мостар, праћена округлим столом, у организацији Универзитета у Београду – Архитектонског факултета, тимом Еуропска пријестолница културе Мостар 2024, Фондацијом Green Design Sarajevo, Урбаном кућом ИДЕАА и Народним позориштем Мостар.

Изложба студентских радова “Одрживи, резилијентни, инклузивни и безбедни градови” која је организована поводом обележавања Светског дана градова (World Cities Day) 2018 на Архитектонском факултету у Београду, у току фебруара месеца 2019. године била је приказана у Новом Саду, на Департману за архитектуру и урбанизам на Факултету Техничких наука.

Изложба радова студената основних, мастер, специјалистичких и докторских студија под називом “Одрживи, резилијентни, инклузивни и безбедни градови” обрађује четири кључне теме: “Изазови климатских промена” + “Побољшање услова живота у неформалним насељима” + “Економска и социјална резилијентност” и “Урбана управа”.

У оквиру изложбе приказана је селекција радова студената насталих у оквиру предмета који се одвијају у оквиру Департмана за урбанизам.

Изложба има за циљ да укаже на значајну улогу академске институције у образовању професије урбаниста и подизању свести у критичком суочавању са савременим изазовима комплексног и променљивог урбаног окружења.

Odrzivi_rezilijentni_inkluzivni_bezbedni_gradovi_05_opt Odrzivi_rezilijentni_inkluzivni_bezbedni_gradovi_02_opt

Изложба “Одрживи, резилијентни, инклузивни и безбедни градови” на Департману за архитектуру и урбанизам на Факултету Техничких наука у Новом Саду.

Повезани текстови:
Обележавање Светског дана градова (World Cities Day) 2018 на Архитектонском факултету – 31.10.2018.
Изложбa и одбранa студентских радова: ”Млади у изградњи отпорности града Београда”
Студенти презентовали стратегију интегралног урбаног развоја у Регионалној развојној агенцији Златибор
Предавање: ”Урбана одрживост, отпорност и развој: Лекције о планирању и искуства из Њујорка и шире” – Леван Надибаидзе (Levan Nadibaidze)
Презентација у Скупштини града Смедерева: Стратегија интегралног урбаног развоја градског приобалног појаса Смедерева

Радионица са експертима у оквиру израде мастер пројеката на студијском програму Интегрални урбанизам – 2016/17
Одржане изложба и презентација завршних радова студената Мастер академских студија Интегрални урбанизам у Панчеву

Курсеви МАСУ М4.2. – Мастер теза и МАСУ М4.3. – Мастер пројекат: Радионице 1 и 2 – 2015/16
Публикација: Инструменти управљања интегралним урбаним развојем на примеру града Панчева: каталог изложбе завршних радова генерације студената 2014/2015
Курсеви МАСУ М4.2. – Мастер теза и МАСУ М4.3. – Мастер пројекат: Радионице 1 и 2


Odrzivi_rezilijentni_inkluzivni_bezbedni_gradovi_06_opt Odrzivi_rezilijentni_inkluzivni_bezbedni_gradovi_01_opt

Изложба “Одрживи, резилијентни, инклузивни и безбедни градови” на Департману за архитектуру и урбанизам на Факултету Техничких наука у Новом Саду.