УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ОДАБРАТИ ФРАНЦУСКУ ЗА НАСТАВАК СТУДИЈА…

…како покрити трошкове?
Сазнајте све могућности и процедуре и конкуришите за стипендију Владе Француске!

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују нови конкурс за доделу стипендија за 2019-2020. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

Сваке године више од 750 студента из Србије одабере Француску за наставак студија у некој од 3500 високошколских установа у Француској. Њих педесетак оствари свој план уз стипендију Владе Француске…

Јелена Шћепановић, Немања Ђорђевић, Катарина Бранковић, Матија Вељковић, Нина Живановић, Оливера Миладиновић, Јована Лињачки… овогодишњи су стипендисти Владе Француске и захваљујући овој стипендији настављају студије у Француској.

Остварите и ви своју намеру да студирате у Француској! Одаберите студијски програм и доставите своју кандидатуру до 18. марта 2019. године!

У складу са француским дипломатским приоритетима, Француски институт у Србији и Амбасада Француске промовишу циљеве одрживог развоја Уједињених нација. Ове године, посебан акценат стављен је на пети циљ “Родна равноправност” и циљ тринаест “Мере за борбу против климатских промена”. Иако су све области студија заступљене на конкурсу за стипендије Владе Француске за мастер ниво и докторат, кандидатуре из наведених области биће разматране са посебном пажњом.

С обзиром на велики број кандидатура и строгу селекцију, препоручљиво је да се кандидати пријављују и за друге програме стипендија да би повећали своје шансе да студирају у Француској.

Стипендије за мастер 2 (све области)
Стипендија мастер 2 за бивше матуранте математичке гимназије у Београду
Стипендије за докторат у коменторству
Стипендија „ЕНСБА“ (Ликовна уметност)
Кофинансиране стипендије

Контакти:
Француски институт у Србији
Змај Јовина 11, 11 000 Београд
маил: vesna.adamovic@institutfrancais.rs
тел: 011 / 302-3639

Еспаце Цампус Франце Сербие
маил: sandra.elezovic@institutfrancais.rs
тел: 011/302-3657

Више о свему:
http://www.serbie.campusfrance.org/
Facebook: Campus France Serbie / Studirajte u Francuskoj
Skype: CampusFranceSerbie

Institut-francais-de-Serbie_opt

Campus-France-Serbie_opt