UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Privredna komora Srbije nagradila je doktorsku disertaciju sa Arhitektonskog fakulteta kao jednu od 10 najboljih u Srbiji

DFurundzic_PKS_dodela_nagrada_2018

U Privrednoj komori Srbije, 29. novembra 2018. godine, dodeljene su jubilarne 50. Godišnje nagrade za najbolje doktorske disertacije u školskoj 2016/2017.

Privredna-komora-Srbije_logo

Izvor vesti: Privredna komora Srbije

U Privrednoj komori Srbije, 29. novembra 2018. godine, dodeljene su jubilarne 50. Godišnje nagrade za najbolje doktorske disertacije u školskoj 2016/2017. Nagrađeno je 10 disertacija. Za nagradu u godini jubileja konkurisalo je 28 doktorskih radova iz oblasti medicine, farmacije, arhitekture, građevinarstva, mašinstva, elektrotehnike, telekomunikacija, saobraćaja, tehničkih nauka, ekonomije, turizma, dramskih i primenjenih umetnosti sa univerziteta iz Beograda, Kragujevca, Niša, Novog Sada i Prištine.

Jedan od osnovnih kriterijuma pri ocenjivanju doktorskih radova je primenljivost u privredi, sa akcentom na ekonomičnost rešenja. Među nagrađenima nalaze se sadašnji docenti i profesori na fakultetima i eksperti na strateški važnim projektima, koji svojom kreativnošću i znanjem doprinose razvoju privrede.

Doktorsku disertaciju docenta dr Danila S. Furundžića “Definisanje modela ocene isplativosti planiranih urbanističkih parametara stambeno-poslovnih zona Beograda”, čiji mentor je prof. dr Vladan Đokić, odbranjenu na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beograda, Privredna komora Srbije nagradila je kao jednu od 10 najboljih u Srbiji u školskoj 2016/2017, odnosno kao najbolju u oblasti arhitekture.

Nagradu za najbolje doktorske disertacije prvi put je dodelila Privredna komora Beograda 1968 godine. Privredna komora Srbije nastavila je pedesetogodišnju tradiciju Privredne komore Beograda u nagrađivanju najboljih naučih radova koji unapređuju privredni ambijent i povezuju nauku i privredu.

Čestitamo kolegi!