УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Привредна комора Србије наградила је докторску дисертацију са Архитектонског факултета као једну од 10 најбољих у Србији

DFurundzic_PKS_dodela_nagrada_2018

У Привредној комори Србијe, 29. новембра 2018. године, додељене су јубиларне 50. Годишње награде за најбоље докторске дисертације у школској 2016/2017.

Privredna-komora-Srbije_logo

Извор вести: Привредна комора Србије

У Привредној комори Србијe, 29. новембра 2018. године, додељене су јубиларне 50. Годишње награде за најбоље докторске дисертације у школској 2016/2017. Награђено је 10 дисертација. За награду у години јубилеја конкурисало је 28 докторских радова из области медицине, фармације, архитектуре, грађевинарства, машинства, електротехнике, телекомуникација, саобраћаја, техничких наука, економије, туризма, драмских и примењених уметности са универзитета из Београда, Крагујевца, Ниша, Новог Сада и Приштине.

Један од основних критеријума при оцењивању докторских радова је применљивост у привреди, са акцентом на економичност решења. Међу награђенима налазе се садашњи доценти и професори на факултетима и експерти на стратешки важним пројектима, који својом креативношћу и знањем доприносе развоју привреде.

Докторску дисертацију доцента др Данила С. Фурунџића “Дефинисање модела оцене исплативости планираних урбанистичких параметара стамбено-пословних зона Београда”, чији ментор је проф. др Владан Ђокић, одбрањену на Архитектонском факултету Универзитета у Београда, Привредна комора Србије наградила је као једну од 10 најбољих у Србији у школској 2016/2017, односно као најбољу у области архитектуре.

Награду за најбоље докторске дисертације први пут је доделила Привредна комора Београда 1968 године. Привредна комора Србије наставила је педесетогодишњу традицију Привредне коморе Београда у награђивању најбољих научих радова који унапређују привредни амбијент и повезују науку и привреду.

Честитамо колеги!