УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

logo_iaeste_small_opt

Обавештавамо заинтересоване да Национални комитет IAESTE-а Србије расписује конкурс за слање студената техничких факултета као и факултета природних наука на СТРУЧНУ ПРАКСУ У ИНОСТРАНСТВУ током летњих месеци 2019. године, а у трајању од најмање шест (6) недеља. Конкурсом су обухваћени студенти свих Универзитета у Србији.

Кандидати треба да испуњавају следеће услове:
– да имају статус студента у школској 2018/2019 години;
– да су студенти који током свог школовања нису губили годину;
– да им је просечна оцена од почетка студија већа од 7,50;
– да владају једним од следећих страних језика: енглеским, немачким или шпанским;
– да нису старији од 28 година.

Конкурс је отворен до 14. децембра 2018. године.

Са Универзитета у Београду – Архитектонског факултета право да конкуришу за праксу и усавршавање имају студенти:

IV године студија Архитектонског факултета (I година Мастер aкадемских студија)

Неопходно је попунити “on-line” пријаву, а затим предати уверење о положеним испитима и поднети индекс на увид у просторијама ИАЕСТЕ-а сваког радног дана од 11.00 до 15.00 часова закључно са 14.12.2018. године.

Кандидати ће крајем децембра полагати испит из енглеског језика, у просторијама ИАЕСТЕ (Београд, Карнегијева 4, I спрат). Термини и распоред полагања ће бити објављени на http://www.iaeste.ac.rs. Резултати испита ће бити истакнути на огласној табли ИАЕСТЕ-а по завршетку испита.

Кандидат може бити ослобођен полагања испита из језика уколико поседује одговарајући међународни сертификат (TOEFL, CAE, DaF, DELE и сл.) Оригинални документ се мора донети на увид приликом пријаве.

По завршетку конкурса факултети ће, на основу просечне оцене, утврдити ранг листе и доставити их Пододбору ИАЕСТЕ Београд до 15.02.2019. године.

Напомена: За студенте који имају могућност да преко Студентских сервиса својих факултета обезбеде списак положених испита са оценама неће бити потребно да, приликом верификације пријаве у канцеларији IAESTE-а, достављају уверења о положеним испитима.

IAESTE-konkursBU-2019