УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Позив за учешће на Трећем црногорском салону архитектуре “Параархитектура” (06-20.12.2018)

III_SACG_Salon_2018_opt

Трећи црногорски салон архитектуре, у организацији Савеза архитеката Црне Горе (САЦГ), одржаће се од 6. до 20. децембра 2018. године. Слоган овогодишње манифестације је “Параархитектура”. На Салону ће бити представљена остварења настала у периоду од 2016. до краја 2018. године.

Петочлани жири Трећег црногорског салона архитектуре чиниће: Леа Пеливан, Хрватска; Деан Лах, Словенија; Милан Ђурић, Србија; Слободан Радоман, Кина/Црна Гора и Срђан Тадић, Црна Гора.

Радови за Салон се пријављују у седам категорија:

  1. Реализације – реализовани пројекти из области архитектуре;
  2. Пројекти – из области архитектуре;
  3. Ентеријери – реализализовани пројекти;
  4. Истраживање и експеримент – различити истраживачки пројекти на граници између архитектуре и активизма, архитектуре и умјетности, архитектонски пројекти који нијесу рађени по наруџбини него као дио нечијег истраживачког рада, пројекти са радионица, архитектонске манифестације и слично;
  5. Публикације – писана дјела из области архитектуре и урбанизма: архитектонска критика, монографија, зборник радова, научно истраживачки радови (научни чланци);
  6. Конкурсни радови и
  7. Студентски радови.

Пријаве и пријем радова ће се обавити до краја мјесеца новембра.

Савјет Трећег црногорског Салона архитектуре, на приједлог жирија Салона, додијелиће Гран При Салона (Велику награду Салона) и награде по категоријама (Реализације, Пројекти, Ентеријери, Истраживање и експеримент, и Публикације).

Остварења пријављена у категоријама Конкурсни радови и Студентски радови се излажу ван конкуренције за награде.

Отварање Салона ће се одржати 6. децембра 2018. године у 18.00 часова. Изложба ће бити постављена у КОЛЕКТОРУ, хали некадашње фабрике Титекс у Подгорици.

Јавни позив за учешће на Трећем црногорском салону архитектуре 2018. објављен је на страницама http://www.sacg.me/salon2018/ и http://www.sacg.me/treci-crnogorski-salon-arhitekture-2018/

Сви пријављени радови ће непосредно након отварања Салона бити презентовани на интернет сајту http://salon2018.sacg.me/, а потом и у Каталогу салона.