УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Spasoje-Krunic-Eseji-o-gradu_korice

Насловна страна монографије: “Есеји о граду” – Спасоје Крунић

Позивамо вас да нам се придружите на представљању монографије нашег професора: “ЕСЕЈИ О ГРАДУ” – Спасоје Крунић у четвртак, 22. новембра 2018. године у 19.15 часова, амфитеатар Архитектонског факултета у Београду.


Представљање монографије:
“ЕСЕЈИ О ГРАДУ” – Спасоје Крунић

учествују:
проф. Владан Ђокић, проф. Милорад Младеновић, Александар Бобић и проф. Спасоје Крунић

Монографију ће представити проф. Владан Ђокић, декан Архитектонског факултета, ван. проф. Милорад Младеновић и Александар Бобић. Након представљања монографије завршни говор ће одржати проф. Спасоје Крунић.

Монографија „ЕСЕЈИ О ГРАДУ” је текстуални запис телевизијских наратива и наступа Спасоја Крунића раније емитованих на националној телевизијској станици, данас јавном сервису Србије – РТС-у. Књига доноси шеснаест есеја – личних ставова аутора изведених из мисли о градовима у Србији, али понајпре Београду, граду у коме живи и ради, уједно универзално тематизованих кроз низ појава свакодневно присутних у градском животу. „Есеји о граду” нам доносе и фото-разговор уредника за сваки есеј посебно. Шеснаест фото-разговора, шеснаест места сусрета аутора и уредника, шеснаест тачака пресека мисли датих у два различита наратива, несумњиво одговарају дијалектичкој максими „ један се дели на два”.

Посебну страницу о овој публикацији можете погледати овде:
Монографија: “ЕСЕЈИ О ГРАДУ” – Спасоје Крунић

Добродошли!

*На промоцији монографије биће могуће купити књигу по промотивној цени о 1.000,00 РСД.

Spasoje-Krunic-Eseji-o-gradu_pozivnica