УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс Француско-српске привредне коморе за „Стартап акцелератор“ 2018.

2018_CCIFS_Start-Up-Akcelerator

CCIFS_logo

У циљу подршке предузетништву и развоја нових технологија, Француско-српска привредна комора (La Chambre de Commerce et d’Industrie France Serbie – CCIFS) поново је отворила конкурс за „Стартап акцелератор“, програм бесплатне менторске подршке за стартапове и предузећа основана пре највише годину дана. Удружење француских компанија позива све заинтересоване тимове и предузећа да искористе ову шансу и пријаве се.

Француско-српска привредна комора већ је реализовала овај програм прошле године, када су путем конкурса примљена два стартапа – Car:Go, мобилна апликација за наручивање ауто-превоза са возачем, као и PetGuards, онлајн платформа за чување кућних љубимаца. Током протекле године, осниваче ова два стартапа саветовали су генерални директори неких од највећих француских компанија у Србији, а добијали су менторску подршку када је реч о свим аспектима пословањима : правним, маркетиншким, финансијским и слично. Стартапи су ефикасном промоцијом увећали и своју видљивост, стекли већи број клијената, проширили број сарадника.

Занимљиво је да је Petguards прошле године освојио и највећи број гласова публике на конкурсу „Генератор“ Societe Generale банке и вредну награду од 500.000 динара. О мобилној апликацији Car:Go причало се доста у скорије време, а, осим престонице, очекује се да ће апликација ускоро бити доступна и у Новом Саду. Због учешћа у Стартап акцелератору, и Car:Go и PetGuards су постали чланови коморе, што им је омогућило да прошире мрежу контаката у француској пословној заједници.


Повезани текстови:
Конкурс: Студентска награда Француско-српске привредне коморе за 2017.
Конкурс: Студентска награда Француско-српске привредне коморе за 2016.
Менторски програм Startup центра прима нове тимове
Покрените своју компанију у Startup центру
Такмичење: Најбоља StartUp идеја


И ове године ће бити одабрано до три стартап предузећа или три тима које ће у наредних годину дана, бесплатно, саветовати директори и менаџери највећих француских компанија које послују у Србији, а са циљем да им својом експертизом, искуством, контактима и идејама помогну у развоју бизниса. Управни одбор чини 11 директора француских предузећа међу којима има и Француза и Срба, водећих људи компанија попут Schneider Electric, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, Saint-Gobain Weber, PricewaterhouseCoopers, SADE и други. Одабрани стартапови аутоматски ће освојити и бесплатно чланство у Комори на период од годину дана.

На конкурс за „Стартап акцелератор“ се могу пријавити сви стартапови који су основани пре највише годину дана и предузетници до 40. године старости, са пребивалиштем у Србији. Могу се пријавити и тимови до три особе, од којих је највише један страни држављанин.

Конкурс је отворен за пројекте из свих индустрија, с тим што се саветује да они обавезно на неки начин укључе дигиталне технологије и по могућству буду оријентисани на глобално тржиште.

Рок за пријаву учешћа на конкурсу је 15. септембар 2018. године. Пријава се врши слањем попуњеног упитника у наставку на адресу office@ccfs.rs

УПИТНИК: Стартап акцелератор 2018.