УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Dezeen-Logo-small

mini-logo-2018_small

Извор: https://www.dezeen.com/miniliving/competition/

Dezeen x MINI Living Future Urban Home Competition

Како ћемо живети у градовима за стотину година? Dezeen се удружује са MINI Living платформом како би позвали своје читаоце да дизајнирају урбану кућу за будућност.

Задатак
MINI Living је пројекат МИНИ-ја који има за циљ да преведе један од кључних принципа дизајна аутомобила – креативна употреба простора – у стварна архитектонска решења за живот људи, рад и интеракцију у градовима. Углавном радећи са малим просторима, овај пројекат настоји да одговори на урбане изазове, комбинујући дизајнерско знање самог бренда са духом искуства и забаве, под слоганом: “Велики живот, мали траг” (Big Life, Small Footprint).

Ми тражимо концептуална дизајнерска решења која одговарају том слогану и предлажу иновативна решења која максимално искоришћавају расположиви простор.

Поред тога, тражимо од учесника да размотре са којим другим изазовима могу да се суоче градови за стотину година, као и да њихов предложен концепт урбане куће креативно одговори на ова питања.

Тражимо оригиналне и маштовите идеје за будућност урбаног живота. Предлози не морају да испуњавају неку посебну спецификацију и могу бити за било који град у свету, али предложени пројекти морају да демонстрирају креативну употребу простора и учесници морају да објасне како њихов рад решава замишљене проблеме са којима ће се суочити градови у стогодишњој будућности.

Ко може да учествује?
Конкурс је отворен за све људе старије од 18 година, из било ког дела света. Професионални дизајнери, студији, не-дизајнери, студенти и тимови су сви позвани да учествују.

Победници и награде
Избор најбољих пројеката биће објављен у Dezeen-у, са укупним наградним фондом од £10.000 (фунти стерлинга) доступним за прва три места: £5.000 за победника, £3.000 за друго место и £2.000 за треће место.

Жири
Победнике ће изабрати следећи жири:
Marcus Fairs, главни уредник Dezeen-а
Amy Frearson, уредник Dezeen-а
Oke Hauser, MINI Living креативно руковођење
Corinna Natter, MINI Living дизајнер

Како учествовати?
Учесници конкурса морају да предају свој рад путем образца и укључе следеће информације:
› наслов њиховог пројекта, који ће се појавити у целокупној преписци и у медијима;
› опис њиховог пројекта, укључујући објашњење како њихово решење одговара слогану: “велики живот, мали траг” демонстрирајући креативно коришћење простора. Опис треба да укључи и детаље како пројекат одговара на изазове са којима ће се суочити градови за стотину година;
› главну илустрацију њиховог пројекта, која најснажније приказује њихову визију;
› основу, пресек и изглед;
› до 5 додатних илустрација, које могу да укључе рендере, скице, цртеже, фотографије модела или било који други визуелни материјал који илуструје њихов концепт;
› опционо, учесници могу да предају и видео који представља њихов дизајн, као што је виртуелни обилазак 3Д модела (”Virtual fly-through animations”) или анимацију;

Пре предаје рада, учесници морају да прочитају и да се сагласе са одредбама и условима конкурса (terms and conditions).

Рок за предају
Сви радови морају стићи до 10. септембра 2018. године у 23.59 BST (British Summer Time). Радови који стигну после рока за предају се неће узимати у обзир приликом разматрања. Победници конкурса биће објављени током октобра 2018. године.

Права интелектуалне својине
Права интелектуалне својине за предате пројекте остају учесницима, али учествовањем у конкурсу такмичар додељује своја права Dezeen-у и MINI-ју за коришћење пројектних слика и видеа, у сврху промовисања такмичења. Такође, учесници морају да гарантују да њихова пријава ни у ком случају не крши права интелектуалне својине било које друге особе или компаније.

Погледајте одредбе и услове конкурса (terms and conditions) за све детаље.

Питања
За сва питања која се односе на конкурс, молимо вас да пошаљете емаил на: miniliving@dezeen.com.