УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

konkurs_UAS_Godisnja_nagrada_2017_opt

Годишња награда Удружења архитеката Србије за 2016: Награда “Алексеј Бркић” Удружења архитеката Србије за 2016 – арх. Предраг Милутиновић – Параолимпијски центар, Крагујевац

Удружење архитеката Србије расписује конкурс за доделу Годишњих награда за архитектуру за 2017. годину.

Награда Удружења архитеката Србије се додељује за:

А. Најуспешније архитектонско дело из свих области архитектуре ауторима појединцима или ауторским тимовима, реализовано у протеклој години закључно са 31.12.2017.године за Годишњу награду „Алексеј Бркић“.
Б. Изведено дело наших архитеката које је реализовано у иностранству у конкуренцији за повељу Удружења  архитеката Србије, у протеклој години, закључно са 31.12.2017.
Ц. Награда за најуспелији  студентски  пројекат архитектуре студентима  архитектуре, настао у  току наставног процеса у протеклој 2017. години.

Жири за доделу награда :
Др Игор Марић, архитекта, председник Жирија и чланови:
Предраг Милутиновић, архитекта, Београд
Синиша Таталовић, архитекта, Београд
доц. др Бранислава Стоиљковић, архитекта, Ниш
Леонид Нешић, архитекта, Нови Сад


Повезани текстови:
Додељена Годишња награда Удружења архитеката Србије за 2016.
Конкурс: УАС Годишња награда за 2016.
Додељена Годишња награда Удружења архитеката Србије за 2015.
Конкурс: УАС Годишња награда за 2015.
Додељена Годишња награда Удружења архитеката Србије за 2014.


Предлагач је дужан да Жирију у писаној форми поднесе:

  • пријаву кандидата са информацијом о објекту којим се кандидат кандидује за награду; а нарочито, доказ о чланству подручног Друштва архитеката,  графичке прилоге (ситуацију основе и пресеке) који ће омогућити одговарајући увид у садржај и решење, кратко текстуално објашњење и фотографије објекта из којих се може сагледати  укупан габарит – обавезна предаја и на цд-у.
  • изјаву да је објекат завршен у години за коју конкурише.
  • предлагач може поднети за предложено дело и већ раније  објављене оцене, мишљења, критике и други расположиви материјал (уколико постоје) који презентује, тумачи и осветљава кандидатов допринос и подкрепљује разлог за кандидатуру
  • За предложени студентски пројекат, предлагач је дужан да Жирију у писаној форми поднесе: пријаву кандидата са информацијом о пројекту којим се кандидат кандидује за награду, графичке прилоге пројекта који ће омогућити увид у садржај и решење, текстуални опис пројекта, препоруку предметног наставника као и други расположиви материјал о студентском пројекту– обавезна предаја и на цд-у.

Конкурс за награду се расписује од 16.07.2018, а рок за подношење предлога са комплетном документацијом је до 25.09.2018.године до 15.00 часова.

Предлози се достављају на адресу Удружења архитеката Србије и Друштва архитеката Београда, Кнеза Милоша 7а/III, соба 32, сваког радног дана од 09,00 до 16,00 часова, контакти: 011/3230-059, 3239-754, sas-dab@eunet.rs.

UAS-novi-logo