UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
  • Održana Lizori letnja škola tradicionalne arhitekture u Italiji – INTBAU 2018

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/07/2018
    Intenzivni program letnje škole sa praktičnim i teorijskim modulima vodili su vodeći naučnici i stručnjaci u Italiji. Pored teorijskih predavanja organizovana je i praktična obuka učesnika u analognom i digitalnom snimanju nasleđa. Sva snimanja su vršena u mestu Lizori, kome je tematski posvećena letnja škola.
  • Konkurs za stipendiju kratkog istraživačkog boravka u Francuskoj – oblast istraživanja: ravnopravnost žena i muškaraca

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 12/07/2018
    / Rok za prijavu: 06.09.2018. / Konkurs za stipendiju kratkog istraživačkog boravka u Francuskoj – oblast istraživanja: ravnopravnost žena i muškaraca i studije roda. Pet stipendija kratkog boravka biće dodeljeno srpskim istraživačima oba pola ili stručnjacima iz ove oblasti za boravak u istraživačkom timu ili ekspertskoj grupi u Francuskoj koja se bavi ovom tematikom. Kratak boravak predviđen je isključivo u periodu između 25. septembra 2018. i 31. decembra 2018. godine. Stipendija pokriva troškove boravka, smeštaja i osiguranja. Troškove putovanja pokrivaju sami stipendisti.
  • Završetak upisa u prvu godinu studija 2018/19 Arhitektonskog fakulteta

    By Arhitektonski fakultet on 12/07/2018
    Četvrtog dana upisa (12.07.2018) je upisano 22 kandidata na OAS, status samofinansirajući student i 9 kandidata na IAS, status samofinansirajući student, čime je popunjena kvota od 304 studenta koji se mogu upisati na Arhitektonski fakultet. Neće biti drugog upisnog roka u septembru, osim za državljane Republike Srbije koji su u školskoj 2017/2018. godini srednju školu završili u inostranstvu, kao i stranu srednju školu u Republici Srbiji ili poseduju diplomu IB mature, a koji mogu ostvariti pravo upisa u okviru budžetske kvote utvrđene Odlukom Vlade za tu kategoriju kandidata u drugom upisnom roku. Konkurs za dva mesta za te kandidate će biti blagovremeno objavljen u toku avgusta meseca.