УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Timisoara-Architecture-Biennial-BETA_logo150px

Позивамо Вас да учествујете на конкурсу за учешће на изложби BETA 2018 – једном од главних догађаја Темишварског биjенала архитектуре BETA отворених за еврорегију ДКМТ (Румунија, Мађарска, Србија), у организацији темишварског огранка Удружења архитеката Румуније.

BETA конкурс и изложба имају за циљ да подрже и промовишу квалитетну архитектуру у свим њеним облицима, а замишљени су као медиј за умрежавање, како унутар професије, тако и између професије и социо-културног окружења у коме она делује.

Конкурс је отворен за све оне који доприносе креирању квалитетне архитектуре у еврорегији (Румунија, Мађарска, Србија), укључујући архитекте, урбанисте, пејзажне архитекте, сценографе, дизајнере светла, дипломце архитектуре / унутрашње архитектуре / урбанизма / визуелних уметности / дизајна, инжењере, информатичаре, јавне управе, невладине организације, социологе, психологе, критичаре, теоретичаре, филозофе итд.

2018_BETA_01

Фото © Timișoara architecture biennial BETA

Учесници могу предати радове реализоване у протекле две године (завршени пројекти / предлози / пројекти који реинтерпретирају улогу архитектуре, укључујући и есеје о становању) у следећих шест категорија: 1. Изведени пројекти, 2. Ентеријери, 3. Јавни простори, 4. Дипломски пројекти, 5. Иницијативе / експерименти / визије у архитектури и 6. Архитектонски есеји.

За пријаву на конкурс, учесници имају следећа два рока: 01. август 2018. (за категорије 1-5) и 10. септембар 2018. (за категорију 6).

Конкурс је отворен за еврорегију ДКМТ* (за категорије 1-3), као и за три суседне земље – Румунију, Мађарску и Србију (за категорије 4-6).

Чланови жирија су: Attila Kim, Irina Cristea, Гроздана Шишовић, Levente Szabó и Oana Stănescu за категорије 1-5 и Catherine Slessor, Ethel Baraona Pohl и Tamar Shafrir за категорију есеја архитектуре.

Више информација о конкурсу можете пронаћи на веб страници:
http://competition.betacity.eu/en

*За услове учешћа позивамо Вас да погледате Правилник конкурса:
http://competition.betacity.eu/en/rules

2018_BETA_02

Фото © Timișoara architecture biennial BETA