УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Радионица “Mostar 2024: Exploring the urban voids, reinventing the identity”, Мостарски Дани Ориса 2018.

Мостарски Дани Ориса 2018.
20 – 22. април 2018.

Студенти друге године Основних академских студија Архитектура са предмета Одрживе урбане заједнице из студија ван. проф. др Александре Ступар и доц. др Владимира Михајлова, учествовали су у међународној студентској радионици Mostar 2024: Exploring the urban voids, reinventing the identity, која се одржала у оквиру првих Мостарских дана Ориса, организованој од стране Орис куће архитектуре, Центра за архитектуру, умјетност и дијалог – Мостар и Архитектонског факултета Универзитета у Београду.

Руководилац радионице била је Сенада Демировић Хабибија са колегама испред АДА Центра – Мостар, док је са студентима такође сарађивао и Tarald Lundenvall, испред архитектонског бироа Snøhetta.

2018_Mostarski-dani-Orisa_AFBgd-radionica_05

2018_Mostarski-dani-Orisa_AFBgd-radionica_03

Радионица “Mostar 2024: Exploring the urban voids, reinventing the identity”, Мостарски Дани Ориса 2018.

Студенти су истраживали тематику урбаних џепова, како би повећали квалитет јавних простора и утицали на њихову међусобну интеграцију, са циљем да се културни садржаји реартикулишу и постану интегрални део културне понуде града Мостара, који ће се кандидовати за Европску престоницу културе 2024. године. Након обиласка терена, радионица је имала и партиципативни карактер, где су у Хрватском дому Херцег Стјепан Косача, осим студената активно били укључени и основци и средњошколци из локалних мостарских школа у оквиру интерактивног програма за децу и омладину “Архитектура, простор, дизајн”.

Учесници радионице са Архитектонског факултета у Београду: Душан Константиновић‚ Јасна Пејчић, Јована Ољачић, Немања Сланкаменац, Душан Шпадијер, Сара Сандић, Катарина Стојановић, Лука Стијовић.

2018_Mostarski-dani-Orisa_AFBgd-radionica_09

2018_Mostarski-dani-Orisa_AFBgd-radionica_10

Лука Стијовић, Марија Ристић, Јасна Пејчић – део рада у оквиру радионице “Mostar 2024: Exploring the urban voids, reinventing the identity”, 2018.

2018_Mostarski-dani-Orisa_AFBgd-radionica_06

2018_Mostarski-dani-Orisa_AFBgd-radionica_02

Радионица “Mostar 2024: Exploring the urban voids, reinventing the identity”, Мостарски Дани Ориса 2018.