UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

LibertyCon konferencija: ”Kapitalistička revolucija za urbani razvoj” – predavanje Patrika Šumahera (Patrik Schumacher)

MAXXI muzej, Nacionalni italijanski muzej umetnosti i arhitekture dvadeset i prvog veka, u Rimu. | Zaha Hadid Architects

Karte za konferenciju LibertyCon, za studente Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, iznose 500 dinara i mogu se kupiti na registracionom pultu u Kolarcu, samo uz indeks!

zaha-hadid-architects-logo_opt

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na predavanje: A Capitalist Revolution for Urban Development – Kapitalistička revolucija za urbani razvoj, Patrika Šumahera, direktora Zaha Hadid Arhitekte studija. Predavanje je deo međunarodne Konferencije LibertyCon, organizovane od strane Studenata za slobodu, u Beogradu.

Predavanje će se održati u subotu, 14. aprila 2018. godine s početkom u 11:45 časova, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5, Beograd).

Registracija za konferenciju je obavezna!

Patrik_Schumacher-Portret_opt

Patrik Schumacher | http://www.patrikschumacher.com/

Biografija:
Patrik Šumaher (Patrik Schumacher) je direktor studija Zaha Hadid Arhitekte (Zaha Hadid Architects), preuzevši vođstvo u firmi nakon smrti Zahe Hadid, marta 2016. Šumaher se zaposlio u Zaha Hadid Architects studiju 1988. godine i od tada je odigrao veliku ulogu u razvoju firme kakva je danas. Patrik je od 2003. godine partner i koautor na svim projektima. 2010. godine je zajedno sa Zahom Hadid osvojio Stirlingovu nagradu, koju dodeljuje Kraljevski institut britanskih arhitekata, kao odliku za doprinos u arhitekturi. Šumaher i Hadid su nagradu dobili za MAXXI, Nacionalni italijanski muzej umetnosti i arhitekture dvadeset i prvog veka, u Rimu.

Patrik Šumaher drži predavanja širom sveta. Nedavno je bio nosilac John Portman Chair, arhitektonskog odeljanja škole za dizajni pri Univerzitetu Harvard. Poslednjih 20 godina, doprineo je sa preko 100 članaka u arhitektonskim žurnalima i antologijama. 2008. godine je skovao izraz ”Parametricizam”, proprativši izdavanjem brojnih promotivnih manifesta i materijala za parametricizam kao novi epohalni stil 21. veka.

European_Students_For_Liberty_Conference_LibertyCon_2018

O konferenciji LibertyCon

LibertyCon u Srbiji!

Organizacija Evropski Studenti Za Slobodu (European Students For Liberty) po prvi put organizuje svoju veliku godišnju konferenciju LibertyCon u Srbiji. Ova međunarodna konferencija je do sada organizovana u Luvenu (Belgija), Berlinu (Nemačka) i Pragu (Češka). Nakon velikog uspeha Regionalnih konferencija u Beogradu koje su tradicionalno među najposećenijim ESFL konferencijama u Evropi, studenti iz Srbije i regiona će imati priliku da prisustvuju i trodnevnoj konferenciji LibertyCon koja je protekle godine u Pragu okupila više od 900 studenata, iz više od 50 zemalja širom sveta.

Tema konferencije je “Freedom of Expression” i predavanja će se kretati od političke teorije, do praktičnih političkih i ekonomskih pitanja, kriptovaluta, bezbednosti kao i startup preduzetništva. Pored prilike za upoznavanje studenata iz cele Evrope, na konferenciji će biti ponuđen i veliki broj besplatnih knjiga i publikacija.

Konferencija će biti održana od 13-15. aprila 2018. godine na Kolarcu. Cena ulaznice je 1000 dinara i može se kupiti online na adresi https://libertycon.net/ ili na biletarnici Kolarca.

Šta uključuje ulaznica?
– Ulaz na konferenciju i sve događaje uz konferenciju
– Sve obroke i pića
– Dve žurke (petak i subota)
– Piknik (u saradnji sa Kišobran timom)
– Promo materijale
– Sertifikat o učešću

LibertyCon je savršena prilika da se upoznate sa idejama slobode i trenutnim aktuelnim temama u svetu ali takođe i da upoznate neke od najpoznatijih govornika iz Amerike i Evrope. Fokus ove konferencije nije samo na predavanjima već i na umrežavanju učesnika. Osim glavnog programa imaćete priliku i da učestvujete na dinamičnim radionicama kao i na “speed-networking” sesiji gde za samo sat vremena možete da razmenite kontakte sa više od 100 ljudi.

Brošura LibertyCon konferencije

Booklet-LibertyCon-2018_Agenda

Ko su govornici?

  • David Friedman, autor knjige “The Machinery of Freedom”, sin Miltona Fridmana, jedan od najcenjenijih teoretičara Anarhokapitalizma;
  • Deirdre McCloskey, profesorka ekonomije, istorije i komunikacija na Univerzitetu u Čikagu. Pisac popularnih knjiga – The Bourgeois Virtues : Ethics for an Age of Commerce, Bourgeois Dignity: Why Economics Can’t Explain the Modern World;
  • Jamie Bartlett, autor knjige “The Dark Net” koja je prevedena na srpski;
  • Leyla Husseyin, psihoterapeut. Njene kampanje za borbu protiv genetske mutilacije su nagrađivane širom sveta;
  • Patrick Schumacher, direktor Zaha Hadid arhitektonske kuće;
  • Alexander McCobbin, bivši CEO Students For Liberty, sadašnji CEO organizacije Conscious Capitalism;
  • Mark Emery – kanadski kanabis aktivista, preduzetnik i politička figura;
  • Brian OShea – direktor Striker Pierce obaveštajne agencije;

Zašto LibertyCon?

Sedma po redu, LibertyCon je do sada okupila preko 6000 učesnika iz celog sveta. Ukoliko želite da saznate više o aktuelnim temama kao što su kriptovalute, investiranje u bitcoin, legalizacija marihuane, zaštita podataka na internetu, kao i kako da postanete uspešan preduzetnik, dođite na LibertyCon!

LibertyCon je jedinstveno mesto gde se spajaju ideje iz političke teorije, nove tehnologije, trendovi i ideje sa slobodama izraza, mišljenja, diskusije i umetnosti.

Pridružite nam se od 13-15. aprila 2018. – Sloboda je ponovo u Beogradu!