УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

LibertyCon конференција: ”Капиталистичка револуција за урбани развој” – предавање Патрика Шумахера (Patrik Schumacher)

MAXXI музеј, Национални италијански музеј уметности и архитектуре двадесет и првог века, у Риму. | Zaha Hadid Architects

Карте за конференцију LibertyCon, за студенте Архитектонског факултета у Београду, износе 500 динара и могу се купити на регистрационом пулту у Коларцу, само уз индекс!

zaha-hadid-architects-logo_opt

Задовољство нам је да вас позовемо на предавање: A Capitalist Revolution for Urban Development – Капиталистичка револуција за урбани развој, Патрика Шумахера, директора Заха Хадид Архитекте студија. Предавање је део међународне Kонференције LibertyCon, организоване од стране Студената за слободу, у Београду.

Предавање ће се одржати у суботу, 14. априла 2018. године с почетком у 11:45 часова, у Великој дворани Коларчеве задужбине (Студентски трг 5, Београд).

Регистрација за конференцију је обавезна!

Patrik_Schumacher-Portret_opt

Patrik Schumacher | http://www.patrikschumacher.com/

Биографија:
Патрик Шумахер (Patrik Schumacher) је директор студија Заха Хадид Архитекте (Zaha Hadid Architects), преузевши вођство у фирми након смрти Захе Хадид, марта 2016. Шумахер се запослио у Zaha Hadid Architects студију 1988. године и од тада је одиграо велику улогу у развоју фирме каква је данас. Патрик је од 2003. године партнер и коаутор на свим пројектима. 2010. године је заједно са Захом Хадид освојио Стирлингову награду, коју додељује Краљевски институт британских архитеката, као одлику за допринос у архитектури. Шумахер и Хадид су награду добили за MAXXI, Национални италијански музеј уметности и архитектуре двадесет и првог века, у Риму.

Патрик Шумахер држи предавања широм света. Недавно је био носилац John Portman Chair, архитектонског одељања школе за дизајни при Универзитету Харвард. Последњих 20 година, допринео је са преко 100 чланака у архитектонским журналима и антологијама. 2008. године је сковао израз ”Параметрицизам”, пропративши издавањем бројних промотивних манифеста и материјала за параметрицизам као нови епохални стил 21. века.

European_Students_For_Liberty_Conference_LibertyCon_2018

О конференцији LibertyCon

LibertyCon у Србији!

Организација Европски Студенти За Слободу (European Students For Liberty) по први пут организује своју велику годишњу конференцију LibertyCon у Србији. Ова међународна конференција је до сада организована у Лувену (Белгија), Берлину (Немачка) и Прагу (Чешка). Након великог успеха Регионалних конференција у Београду које су традиционално међу најпосећенијим ЕСФЛ конференцијама у Европи, студенти из Србије и региона ће имати прилику да присуствују и тродневној конференцији LibertyCon која је протекле године у Прагу окупила више од 900 студената, из више од 50 земаља широм света.

Тема конференције је “Freedom of Expression” и предавања ће се кретати од политичке теорије, до практичних политичких и економских питања, криптовалута, безбедности као и стартуп предузетништва. Поред прилике за упознавање студената из целе Европе, на конференцији ће бити понуђен и велики број бесплатних књига и публикација.

Конференција ће бити одржана од 13-15. априла 2018. године на Коларцу. Цена улазнице је 1000 динара и може се купити онлине на адреси https://libertycon.net/ или на билетарници Коларца.

Шта укључује улазница?
– Улаз на конференцију и све догађаје уз конференцију
– Све оброке и пића
– Две журке (петак и субота)
– Пикник (у сарадњи са Кишобран тимом)
– Промо материјале
– Сертификат о учешћу

ЛибертyЦон је савршена прилика да се упознате са идејама слободе и тренутним актуелним темама у свету али такође и да упознате неке од најпознатијих говорника из Америке и Европе. Фокус ове конференције није само на предавањима већ и на умрежавању учесника. Осим главног програма имаћете прилику и да учествујете на динамичним радионицама као и на “спеед-нетwоркинг” сесији где за само сат времена можете да размените контакте са више од 100 људи.

Брошура LibertyCon конференције

Booklet-LibertyCon-2018_Agenda

Ко су говорници?

  • David Friedman, аутор књиге “The Machinery of Freedom”, син Милтона Фридмана, један од најцењенијих теоретичара Анархокапитализма;
  • Deirdre McCloskey, професорка економије, историје и комуникација на Универзитету у Чикагу. Писац популарних књига – The Bourgeois Virtues : Ethics for an Age of Commerce, Bourgeois Dignity: Why Economics Can’t Explain the Modern World;
  • Jamie Bartlett, аутор књиге “The Dark Net” која је преведена на српски;
  • Leyla Husseyin, психотерапеут. Њене кампање за борбу против генетске мутилације су награђиване широм света;
  • Patrick Schumacher, директор Заха Хадид архитектонске куће;
  • Alexander McCobbin, бивши ЦЕО Students For Liberty, садашњи ЦЕО организације Conscious Capitalism;
  • Mark Emery – канадски канабис активиста, предузетник и политичка фигура;
  • Brian OShea – директор Striker Pierce обавештајне агенције;

Зашто LibertyCon?

Седма по реду, LibertyCon је до сада окупила преко 6000 учесника из целог света. Уколико желите да сазнате више о актуелним темама као што су криптовалуте, инвестирање у битцоин, легализација марихуане, заштита података на интернету, као и како да постанете успешан предузетник, дођите на LibertyCon!

LibertyCon је јединствено место где се спајају идеје из политичке теорије, нове технологије, трендови и идеје са слободама израза, мишљења, дискусије и уметности.

Придружите нам се од 13-15. априла 2018. – Слобода је поново у Београду!