УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Позив волонтерима: XIII Београдска интернационална недеља архитектуре (БИНА)

2018_BINA_Banner-01

Logo-BINA

Друштво архитеката Београда и Културни центар Београда позивају студенте завршних година и мастер студија Филозофског и Архитектонског факултета да учествују у реализацији програмских активности тринаесте Београдске Интернационалне Недеље Архитектуре.

„БИНА 13 – ОД COMMUNIS ДО КОМУНИКАЦИЈА“ ће се oдржати у периоду од 10. до 31. маја 2018. године. Тема овогодишњег фестивала је посвећена комуникацијама у архитектури, комуницирању архитектуром и ширењу идеја о релацијама и просторима града. Communis значи – заједничко, заједница, дељење, а communicare – чинити нешто заједничким. Архитектура и архитекти заступањем јавног интереса, унапређењем заједница и комуникативности поспешују развој простора, друштвених процеса и градова.

Заинтересовани сарадници имаће прилике да најширу публику различитог узраста упознају и приближе јој остварења из области архитектонског наслеђа и савремене продукције и стекну специфична знања рада са публиком на изложбама домаћих и страних аутора. Планиране изложбе, посвећене остварењима савремене португалске архитектуре, делатности архитекте Ивана Антића, архитектонском наслеђу Зрењанина и остварењима савремене стамбене архитектуре, биће представљене публици у галерији Културног центра Београда, Радија Телевизије Србије и Колектив.


Повезани текстови:
Три БИНА 2017 изложбе: програмски сегмент ИЗМЕЂУ ДВЕ БИНЕ
Градови дељења: креативни подстицај – отворени позив за пројекат Урбано чвориште 1
Конкурс: Future Architecture Platform 2017
XI Београдска интернационална недеља архитектуре (БИНА) – БУДУЋНОСТ ЈЕ САДА
БИНА пре БИНЕ предавање: “Велики архитекти наше модерне – Никола Добровић и Милан Злоковић” – др Љиљана Благојевић
Конференција: Грађани и грађење града у оквиру програма X БИНА
X Бина: Трибина – Угрожена баштина
X Београдска интернационална недеља архитектуре (БИНА) – ГРАЂАНИ И ГРАЂЕЊЕ ГРАДА


Студенти ће бити у обавези да буду присутни у галеријским просторима 4 сата дневно, 6 дана у недељи у периоду трајања манифестације, а по завршетку ангажмана биће им обезбеђене потврде о учешћу. Свим учесницима биће обезбеђено место на некој од едукативних шетњи или излета БИНА. Своје биографије студенти могу послати на bina.office@gmail.com до 04. априла 2018. године.

2018_BINA_02

Фото © БИНА