УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2018_Centar-za-promociju-nauke_Horizont-cetvrtkom

Centar_za_promociju_nauke_logo

Позивамо Вас да у четвртак, 08. марта 2018. године, у просторијама Научног клуба Центра за промоцију науке (Краља Петра 46), са почетком у 14.00 часова, присуствујете догађају Хоризонт четвртком, у организацији Сектора за сарадњу са научноистраживачким организацијама ЦПН-а. Хоризонт четвртком се организује у оквиру циклуса предавања и дебата који Центар за промоцију науке реализује као подршку ширењу знања о програму Европске комисије за истраживања и иновације Хоризонт 2020 (Horizon 2020). Овог пута разговараћемо о положају жена у науци, као и о ERC грантовима. Говориће проф. др Софија Стефановић и мр Гордана Влаховић.

Проф. др Софија Стефановић из Лабораторије за биоархеологију при Одељењу за археологију Филозофског факултета у Београду је добитница престижног гранта Европског истраживачког савета (ERC). Мр Гордана Влаховић је Национална контакт особа (NCP) за Европски истраживачки савет (ERC) и Марија Склодовска-Кири акције за обуку и развој каријере програма Хоризонт 2020 при Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду.


Повезани  текстови:
Конкурс за доделу националних стипендија: “За жене у науци” за 2018.
Изложба: Art+Science 2017
Дигитална публикација: ”Увод у објављивање научних публикација” – Андреас Екснер


Влада Републике Србије и Европска унија су 01. јула 2014. године у Бриселу потписале Споразум о учешћу Републике Србије у програму Хоризонт 2020, чиме је наша држава стекла статус придружне државе у наведеном програму.

Хоризонт четвртком је првенствено намењен научноистраживачкој, али и широј јавности, односно свим заинтересованим странама које желе да се активно укључе у овај, досад највећи програм Европске уније, који се односи на финансирање истраживања и иновација.

Молимо Вас да потврдите Ваше присуство слањем основних података (име, презиме, радно место, контакт) електронском пријавом на prijave.cpn.rs/horizont, пошто је број места ограничен.

За више информација можете контактирати др Јулију Бала, на horizont2020@cpn.rs, или на број телефона 011 24 00 260.