UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2017_Made-in-Fabrika-fotografa-4

Četvrti rođendan Fabrike fotografa biće obeležen u znaku izložbe Made in Fabrika fotografa 4 – u Ciglani, gde će 49 Fabrikanata prikazati fotografije koje su nastale od perioda osnivanja do danas. Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 16. oktobra u 20h u  Ciglani – Klubu ljubitelja teške industrije, u Beogradu, i traje do 24. oktobra 2017. godine. Najmlađi Fabrikant je Petra i ona sada ima četiri godine, a najstariji je u penziji. Uz izložbu startuje i projekat pod nazivom “Spajalica” koji ima za cilj da prikaže rad domaćih i stranih umetnika, njihovo povezivanje, ali i međusobno povezivanje i publike zainteresovane za umetnost i kulturna dešavanja.

Fabrikanti koji izlažu:
Aleksandra Đorić Jelisavčić. Alek Živković, Aleksandar Kostić, Ana Jovanović, Biljana Minić, Biljana Đurić. Danijel Vučković, Danilo Mataruga, Danilo Polovina, Dragana Katić, Dženet Koko, Filip Veljković, Ivan Damnjanović, Ivana Karić, Ivana Nikolić, Jelena Duvnjak, Jelena Jović, Jelena Kasavica, Lenka Miloradović, Marija Milošević, Marija Stepanović, Marija Trkulja, Miomira Medaković Topalović, Tijana Čordašić, Milica Rašković,Milica Ristić, Minja Knežević,Mirko Babić, Nataša Zagorčić, Nikola Milošević, Olga Mišković, Olivera Bojadžić, Sandra Sević, Stevan Prpa, Gordana Belić, Tanja Vulović, Teodor Milošević, Verica Prekić, Vanja Pandurović, Viktoria Obradović, Marija Vujošević, Ana Stanković, Andrea Petrović, Lidija Maričić, Petra Duvnjak, Tamara Milosavljević, Dejan Kostić i Aleksandra Popović.

O Fabrici:
Fabrika je osnovana sredinom oktobra 2013. godine kao realizacija brižljivo razmatrane odluke – da se osnuje mesto na kom će se praviti dobri kadrovi. Osnivač i glavni predavač je Aleksandra Popović, docent na Novoj akademiji, sa dugogodišnjim iskustvom u medijima i više samostalnih izložbi. Ideja koja stoji iza toga je jednostavna: želja da svet više uživa u dobrim kadrovima, bilo da se govori o veštinama fotografa, ili onoga što kazuju njihove fotografije.

O „Spajalici“:
„Spajalica“ je projekat galerije Ciglane, služi da prikaže rad domaćih i stranih umetnika ali i da radi na njihovom povezivanju na različitim projektima. Ideja je da se umetnički projekti-izložbe različitih medija preklapaju vremenski radi što veće posećenosti i umrežavanja kako umetnika tako i publike. Spajalica ima za cilj da napravi jedinstvenu bazu umetnika koja će biti dostupna domaćim i stranim institucijama umetnosti.

Ciglana svojim autentičnim industrijskim prostorom nudi priliku za izlaganje umetnicima čija su dela većih dimenzija kao i izlaženje iz standardnih galerijskih okvira. Program Spajalice odvijaće se u etapama od po šest meseci, sa početkom od oktobra 2017.

2