УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2017_Made-in-Fabrika-fotografa-4

Четврти рођендан Фабрике фотографа биће обележен у знаку изложбе Made in Fabrika fotografa 4 – у Циглани, где ће 49 Фабриканата приказати фотографије које су настале од периода оснивања до данас. Изложба ће бити отворена у понедељак, 16. октобра у 20h у  Циглани – Клубу љубитеља тешке индустрије, у Београду, и траје до 24. октобра 2017. године. Најмлађи Фабрикант је Петра и она сада има четири године, а најстарији је у пензији. Уз изложбу стартује и пројекат под називом “Спајалица” који има за циљ да прикаже рад домаћих и страних уметника, њихово повезивање, али и међусобно повезивање и публике заинтересоване за уметност и културна дешавања.

Фабриканти који излажу:
Александра Ђорић Јелисавчић. Алек Живковић, Александар Костић, Ана Јовановић, Биљана Минић, Биљана Ђурић. Данијел Вучковић, Данило Матаруга, Данило Половина, Драгана Катић, Џенет Коко, Филип Вељковић, Иван Дамњановић, Ивана Карић, Ивана Николић, Јелена Дувњак, Јелена Јовић, Јелена Касавица, Ленка Милорадовић, Марија Милошевић, Марија Степановић, Марија Тркуља, Миомира Медаковић Топаловић, Тијана Чордашић, Милица Рашковић,Милица Ристић, Миња Кнежевић,Мирко Бабић, Наташа Загорчић, Никола Милошевић, Олга Мишковић, Оливера Бојаџић, Сандра Севић, Стеван Прпа, Гордана Белић, Тања Вуловић, Теодор Милошевић, Верица Прекић, Вања Пандуровић, Викториа Обрадовић, Марија Вујошевић, Ана Станковић, Андреа Петровић, Лидија Маричић, Петра Дувњак, Тамара Милосављевић, Дејан Костић и Александра Поповић.

О Фабрици:
Фабрика је основана средином октобра 2013. године као реализација брижљиво разматране одлуке – да се оснује место на ком ће се правити добри кадрови. Оснивач и главни предавач је Александра Поповић, доцент на Новој академији, са дугогодишњим искуством у медијима и више самосталних изложби. Идеја која стоји иза тога је једноставна: жеља да свет више ужива у добрим кадровима, било да се говори о вештинама фотографа, или онога што казују њихове фотографије.

О „Спајалици“:
„Спајалица“ је пројекат галерије Циглане, служи да прикаже рад домаћих и страних уметника али и да ради на њиховом повезивању на различитим пројектима. Идеја је да се уметнички пројекти-изложбе различитих медија преклапају временски ради што веће посећености и умрежавања како уметника тако и публике. Спајалица има за циљ да направи јединствену базу уметника која ће бити доступна домаћим и страним институцијама уметности.

Циглана својим аутентичним индустријским простором нуди прилику за излагање уметницима чија су дела већих димензија као и излажење из стандардних галеријских оквира. Програм Спајалице одвијаће се у етапама од по шест месеци, са почетком од октобра 2017.