УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Покренут је конкурс за учешће у трећем циклусу НЕЛТ едукативног програма (НЕП) намењеног студентима, који ова компанија реализује у сарадњи са Новом Искром и Галеријом 12Hub и који подржава велики број факултета Београдског универзитета. Конкурс за целогодишњи програм неформалне едукације је отворен до 09. октобра 2017. године и путем линка http://bit.ly/2vRj0FS се могу пријавити студенти свих приватних или државних факултета са територије Србије који су старији од 19 година.

У оквиру трећег циклуса НЕП-а, 25 одабраних студената имаће прилику да развијају практичне вештине из домена креативности и предузетништва, као и да прошире своје видике у погледу критичког мишљења, тимског рада и развоја пројеката. Од економије и предузетништва, преко критичке теорије, активизма и културног менаџмента до драмских уметности, дизајна и нових технологија, полазници ће проћи кроз јединствено искуство сарадње и сазнања, које се ове године одвија под слоганом МИСЛИ БУДУЋНОСТ!. Промишљање савремених концепата и припрема младих учесника за њихове будуће професионалне путање су у центру овог програма.

Конкурс је отворен до 09. октобра 2017. године.


Повезани текстови:
Конкурс: НЕЛТ едукативни програм 2016.
Конкурс за студијски боравак у Марсеју: Designer in Residence 2017
Предавање: ”Од дизајна до фабрикације: параметарски дизајн и ЦНЦ фабрикација” у Новој Искри
Курс: Дигитална фабрикација и 3Д штампа
Радионица: PUNCTARCH: Акупунктура архитектуре – Биогени колажи места


“НЕЛТ едукативни програм је иницијатива базирана на уверењу да важан сегмент у образовању младих представља упознавање и рад са исктакнутим професионалцима различитих профила, тимски рад и директно искуство интерсекторске сарадње и менторског рада. Ово јединствено партнерство наше компаније и организација цивилног друштва већ годинама потврђује да је и у Србији младима могуће отворити простор за креативно и професионално самоостварење.“ – изјавио је Марко Миланковић, менаџер комуникација Нелт Групе која већ традиционално улаже у развој и едукацију младих у друштву.

Сви учесници ће током програма кроз учење, рад и размену искуства са истакнутим предавачима (уметницима, теоретичарима, научницима, пословним експертима…) из Србије и региона унапредити своје знање и имати подршку ментора из редова предавача и представника НЕЛТ-а да неке од својих идеја преточе у конкретне пројекте са перспективом реализације.

2017_NELT-Edukativni-program_Niklas-Roy

Niklas Roy – радионица, НЕЛТ едукативни програм, Галерија Колектив, 2017. | Фото © Немања Кнежевић

Пријава за учешће у програму се врши путем линка http://bit.ly/2vRj0FS и могу се пријавити студенти свих приватних или државних факултета са територије Србије који су старији од 19 година. Биће разматране само потпуне конкурсне пријаве. Додатни материјали (примери радова или портфолио) шаљу се на e-mail office@novaiskra.com са назнаком –“НЕЛТ едукативни програм 2017.”.

Сви учесници конкурса биће обавештени о резултатима првог изборног круга најкасније до 12. октобра 2017. године. Интервјуи са кандидатима који су ушли у ужи избор биће обављени у периоду од 16. до. 19. октобра 2017. године у просторијама Нове Искре, након чега ће бити објављена листа изабраних полазника НЕЛТ едукативног програма за ову годину.

О финалном избору учесника одлучиваће Програмски савет у саставу: Милица Пекић (Галерија 12 HUB), Нана Раденковић, Реља Бобић (Нова Искра), Марко Миланковић (НЕЛТ), Драгана Кртинић и Петар Лаушевић (учесници претходна два циклуса НЕП-а).

Програм је бесплатан за све учеснике, а званично ће почети првим сусретом учесника и првим јавним предавањем које ће бити одржано 26. октобра 2017. године у Новој Искри.

2017_NELT-Edukativni-program_Skart

Шкарт – предавање, НЕЛТ едукативни програм, Нова искра, 2017. | Фото © Немања Кнежевић

НЕЛТ едукативни програм (НЕП) се реализује кроз сарадњу компаније Нелт, Нове Искре и Галерије12Hub, а кроз који је прошло око 50 младих људи који су имали прилике да раде са истакнутим уметницима из иностранства, али и да посете бројне креативне студије и иницијативе у Београду и широм Србије.


Nelt Co, водећа компанија у региону на пољу дистрибуције, логистичких услуга и траде маркетинга, део је организационог система Нелт Група који повезује 12 компанија на територији Југоистоцне Европе и Подсахарске Африке са око 3.800 запослених. Нелтова стратегија друштвене одговорности усмерена је ка раду са младим, талентованим људима чији су креативан дух, позитиван став и жеља за усавршавањем у вези са основним вредностима компаније.