УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Британски савет објавио конкурс: Глобалне стипендије за студирање у иностранству (The Global Study Awards)

the_global_study_awards_logo_colour

global_study_award_sponsors-v2_400

Извор: https://www.britishcouncil.rs/

Британски савет у Србији (British Council IELTS) са поносом представља пројекат који спроводи у партнерству са Међународном студентском идентификационом картицом (ISIC) и платформом StudyPortals:

Шта су глобалне стипендије за студирање у иностранству?

Желимо да пружимо подршку младима који желе да студирају у иностранству како би се упознали са новим културама, земљама и језицима. Због тога се British Council IELTS удружио са организацијом ISIC и платформом StudyPortal како бисмо покренули програм “Глобалне стипендије за студирање у иностранству”.

Програм “Глобалне стипендије за студирање у иностранству” види студирање у страној земљи као позитивну животну промену која младима помаже да схвате на које начине могу да постигну успех на личном и пословном плану и промовише разумевање и толеранцију између припадника различитих култура.

Примарна намена стипендије је да покрије трошкове школарине и биће плаћена директно институцији високог образовања коју је кандидат одабрао.

Износ појединачне стипендије може бити највише 10.000 фунти.

Уколико су трошкови школарине мањи од максималне вредности стипендије која износи 10.000 фунти, остатак средстава се може може исплаћивати у виду џепарца који покрива трошкове живота, али најдуже за период од 52 недеље, почевши од оне у којој се студент уписао на изабрани факултет.

Рокови за пријављивање

Рок за пријављивање за јесен 2017. године је у току.
Укупно се додељује шест глобалних стипендија за студирање у иностранству:

  • Четири стипендије се додељују за јесен 2017. године (за студијске програме који почињу између 1. августа и 31. октобра 2017. године)
  • Две стипендије се додељују за пролеће 2018. године (за студијске програме који почињу између 1. јануара и 31. марта 2018. године)

Рок за пријављивање је у току!

РОК:

  • 30. јун 2017. године за оне којима студијски програм почиње током јесени 2017. године.
  • 30. септембар 2017. године за оне којима студијски програм почиње током пролећа 2018. године.

Комисија у којој ће бити представници свих партнера ће прегледати и проценити све пријаве. Најбољи кандидати ће проћи у следећи круг и биће позвани на разговор пре коначног избора добитника стипендије. Добитници ће бити проглашени најкасније три месеца након рока за пријаву.

Шта тражимо?

Глобалне стипендије за студирање у иностранству се додељују појединцима који су веома мотивисани и талентовани и који поседују:

  • потенцијал да допринесу друштву кроз своје студије;
  • јаку посвећеност развоју своје каријере;
  • искрено интересовање за развијање бољих односа и разумевања са другим културама.

Успешни кандидати ће бити позвани да поделе своје искуство са ученицима који прате активности које спроводе British Council IELTS, ISIC и платформа StudyPortals.

Стипендије ће бити доступне ученицима из свих земаља света.

Циљ стипендије је да омогући добитнику да студира у иностранству, и то на основним или мастер/докторским студијама у институцији по свом избору. Стипендија не може бити додељена ученику који планира да студира у својој земљи.

Ко може да се пријави?

Потенцијални кандидати морају да испуњавају следеће услове:

  • имају најмање 18 година на дан почетка програма који су изабрали;
  • полагали су ИЕЛТС тест у неком од центара British Council-а, добили званични извештај о резултатима теста који је издао British Council најраније 1. јуна 2016. године;
  • поседују важећу Међународну студентску идентификациону картицу (ISIC) и/или Међународну картицу за путовање (IYTC) у време пријаве
  • планирају да се упишу на наставни програм на основним или мастер/докторским студијама који траје током јесени 2017. или пролећа 2018. године
  • до назначеног датума имају писмо о упису издато од стране институције коју су одабрали
  • укратко напишу своја искуства током студија на сајту The Student Experience Exchange platform.

Ваша пријава мора да буде написана на енглеском језику.

Уколико имате питање, молимо вас да посетите страницу на којој су излистани одговори на питања која сте нам најчешће постављали.

Погледајте комплетна правила и услове.