УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс: резиденцијални боравак у Шлемеровој Баухаус кући у 2018.

Bauhaus Residence_2018

bauhaus-dessau-unesco

Извор:
http://www.bauhaus-dessau.de/en/bauhaus-residency/open-call-2018.html

Баухаус фондација у Десауу у Немачкој објавила је међународни позив за тромесечне резиденције уметника у Bauhaus Schlemmer House у 2018. години, који је отворен до 6. септембра 2017. године. Програм је намењен уметницима који су заинтересовани за области које историјски представља Баухаус, укључујући сликарство, дизајн, текстил, архитектуру, скулптуру, фотографију и филм.

Могу се пријавити уметници свих националности који су активни у некој од тих области, као и они чија је пракса транс-медијална или мултисекторска.

Двоје уметника биће изабрано крајем октобра за тромесечне резиденције у 2018. години.

Нема ограничења у погледу година, али конкурс није отворен за студенте, а добродошле су и тимске пријаве.

Баухаус фондација обезбеђује одабраним уметницима простор за боравак и рад у Шлемеровој кући, месечни буџет од 1.200 евра, могућност за презентације, перформансе и учешће у дискусијама током боравка, подршку у истраживачком раду, организовању догађаја, техничку помоћ и ПР, јавну презентацију у Gropius House крајем на крају резиденцијалног боравка, где ће рад остати до 2019. године.

Обавезе уметника су да набаве потребан материјал за рад, обезбеде здравствено осигурање, визу уколико је потребна и средства за покриће животних трошкова.

Уз подршку Баухаус фондације, уметници могу да аплицирају и за додатна финансијска средства која су им потребна током боравка.

Више о условима учешћа и начину пријављивања могуће је наћи на сајту Баухаус фондације.

Bauhaus Residence_2018_01

Резиденцијални боравак у Шлемеровој Баухаус кући у 2017. години | Фото © Bauhaus Foundation Dessau