UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Projekat tima sa Arhitektonskog fakulteta je izabran za učešće u drugom krugu konkursa Razvojne agencije Srbije

2017_Razvojna-agencija-Srbije

Na Konkursu Razvojne agencije Srbije (RAS) za izbor najboljih projektnih ideja regionalnog razvoja 2017, projektna ideja tima Arhitektonskog fakulteta: ”Adaptacija rashodovanih putničkih vagona za obezbeđivanje pristupa osnovnim uslugama i pružanje pomoći ljudima u nevolji” je izabrana u za učešće u drugom krugu, kao jedna od 15 od ukupno 69 radova timova visokoškolskih ustanova iz cele Srbije. Članovi projektnog tima su studenti: Tihomir Dičić, Aleksandra Milovanović i Predrag Milovanović i mentor docent dr Danijela Milovanović Rodić.

Projektna ideja je formulisana na osnovu rada izrađenog na izbornom predmetu MASA-23040-04: Arhitekte i građanske inicijative za održivi razvoj u školskoj 2016/17. godini na kojem su sa studentima, osim predmetnog nastavnika, radili i saradnici u nastavi Božena Stojić, mast.inž.urb. i Miljan Salata, mast.inž.arh. Projektni tim je na Konkursu učestvovao uz saglasnost i podršku fakulteta.

Sledeći korak je javna odbrana, koja će biti održana 27. juna 2017. godine pred stručnom komisijom, među kojima su predsednik SANU prof. dr Vladimir Kostić, ministar privrede Srbije Goran Knežević, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović, izvršni direktor RAS Tamara Jurenić, nakon koje će biti odabrano sedam radova koji će dobiti nagrade.

Ukupan nagradni fond je četiri miliona dinara: najbolje rangirani projekat biće nagrađen sa milion dinara, drugi sa 800.000 dinara, treći sa 600.000 dinara, dok će sa po 400.000 dinara biti nagrađeni projektni timovi u posebnim kategorijama: najbolje brending rešenje, rešenje za najbolji uticaj na životnu sredinu, rešenje za najbolji doprinos novom zapošljavanju i rešenje za najbolji uticaj na razvoj zajednice.

Vest se može videti na vebsajtu Razvojne agencije Srbije (RAS).

201516_MASA-23040-04_MASU-M3-7_Info-port_t

Info Port – Student: Marija Petreska

Karta_mreze_pruga_konkurs_RAS_autor_Tihomir_Dicic_opt

Autor ilustracije: Tihomir Dičić

RAS_logo250