УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Пројекат тима са Архитектонског факултета је изабран за учешће у другом кругу конкурса Развојне агенције Србије

2017_Razvojna-agencija-Srbije

На Конкурсу Развојне агенције Србије (РАС) за избор најбољих пројектних идеја регионалног развоја 2017, пројектна идеја тима Архитектонског факултета: ”Адаптација расходованих путничких вагона за обезбеђивање приступа основним услугама и пружање помоћи људима у невољи” је изабрана у за учешће у другом кругу, као једна од 15 од укупно 69 радова тимова високошколских установа из целе Србије. Чланови пројектног тима су студенти: Тихомир Дичић, Александра Миловановић и Предраг Миловановић и ментор доцент др Данијела Миловановић Родић.

Пројектна идеја је формулисана на основу рада израђеног на изборном предмету МАСА-23040-04: Архитекте и грађанске иницијативе за одрживи развој у школској 2016/17. години на којем су са студентима, осим предметног наставника, радили и сарадници у настави Божена Стојић, маст.инж.урб. и Миљан Салата, маст.инж.арх. Пројектни тим је на Конкурсу учествовао уз сагласност и подршку факултета.

Следећи корак је јавна одбрана, која ће бити одржана 27. јуна 2017. године пред стручном комисијом, међу којима су председник САНУ проф. др Владимир Костић, министар привреде Србије Горан Кнежевић, министар без портфеља задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, извршни директор РАС Тамара Јуренић, након које ће бити одабрано седам радова који ће добити награде.

Укупан наградни фонд је четири милиона динара: најбоље рангирани пројекат биће награђен са милион динара, други са 800.000 динара, трећи са 600.000 динара, док ће са по 400.000 динара бити награђени пројектни тимови у посебним категоријама: најбоље брендинг решење, решење за најбољи утицај на животну средину, решење за најбољи допринос новом запошљавању и решење за најбољи утицај на развој заједнице.

Вест се може видети на вебсајту Развојне агенције Србије (РАС).

201516_MASA-23040-04_MASU-M3-7_Info-port_t

Инфо Порт – Студент: Марија Петреска

Karta_mreze_pruga_konkurs_RAS_autor_Tihomir_Dicic_opt

Аутор илустрације: Тихомир Дичић

RAS_logo250