УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Ivor-Samuels_01

Ivor Samuels – Радови и публикације

Част нам је да Вас позовемо на предавање Ајвора Самјуелса (Ivor Samuels) на Архитектонском факултету Универзитета у Београду у уторак, 09. маја 2017. године у 11.15 часова у Амфитеатру факултета.

Предавање ‘Typomorphology and urban design practice – a view from the UK and France’ ће бити одржано студентима прве године основних и интегрисаних академских студија Архитектуре, у оквиру предмета Морфологија града, којим руководи проф. др Владан Ђокић.


Повезани  текстови:
Предавање: проф. др Олга Витале Самјуелс (Olga Vitale Samuels)
Предавање: ”Легендарни пројекат – Архитектура, градови и капиталистичка глобализација” – проф. Лезли Склер (Leslie Sklair)
Трибина: Сусрет са финским архитектима – Parviainen Arkkitehdit Oy Ltd
Предавање: ”Права архитектура. Истражујући радове Џона Лаутнера” – Јан-Ричард Кикерт (Jan-Richard Kikkert)
Предавање: ”Разматрајући стратегију засновану на чињеницама у урбаном контексту” – Хенри Флечер (Henry Fletcher)


Ivor-Samuels

Ivor Samuels

Ivor Samuels, AA Dipl, MSc, MRTPI, Regd. Architect / Lecturer and Honorary Senior Research Fellow, School of Geography, Earth and Environmental Sciences University of Birmingham

Архитекта и урбаниста, школовао се на Архитектонској асоцијацији (Architectural Association) у Лондону и на Универзитету у Единбургу (Edinburgh University). Радио је као предавач на Heriot Watt Universities у Единбургу и School of Art у Глазгову (1969-1979); и на Joint Centre for Urban Design, Oxford Brookes University (1980–2001). Био је гостујући професор на многим универзитетима у Италији – у Барију, Mилану, Rиму, Tурину, Венецији и Ђенови, као и на California Polytechnic, San Luis Obispo (2006-2007).

Био је вођа тима за Lothian Region Structure Plan, у циљу унапређење окружења и становања, испред Scottish Development Agency, GEAR project, Glasgow. Обављао је бројне консултантске послове у Великој Британији (Лондонски окружни савет, Комисија за архитектуру и градитељство и др.) и у иностранству (Француска, Шпанија, Колумбија и Југославији – пројекат УНДП-а Горњи Јадран).

Ivor-Samuels_02

Ivor Samuels – Радови и публикације

Водио је пет ERASMUS интезивних курсева за студенте са пет европских универзитета, везаних за урбану обнову приобаља. European Social Fund је у 2015 финансирао његова предавања на курсу из области урбанистичког пројектовања на Cracow Technical University (CUT).

Члан је струковних удружења: Royal Town Planning Institute and Registered Architect; Academy of Urbanism (од 2009); Urban Morphology research Group Birmingham University (од 2003); Oxford Brookes University (од 2001); као и члан савета the International Seminar on Urban Form (ISUF), где води Task Force задужен за повезивање истраживања и праксе (од 2013).

Аутор је бројних монографија и чланака у научним и стручним часописима, посебно Urban Morphology. Један је од аутора енглеског издања књиге Philippe Panerai, Jean Castex & Jean-Charles Depaule URBAN FORMS – THE DEATH AND LIFE OF THE URBAN BLOCK, english edition and additional material by Ivor Samuels (Elsevier & Architectural Press, 2005).