УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс у оквиру IF4TM пројекта Erasmus+ програма: Такмичење за најбољу студентску идеју

2017_IF4TM-takmicenje

IF4TM-logo

Такмичење за најбољу студентску идеју покренуто је у оквиру IF4TM пројекта којим координира Универзитет у Крагујевцу, и спроводи се у партнерству са још 17 партнера из 6 земаља, а који финансира Европска Унија у оквиру Erasmus+ програма. Такмичење се реализује кроз седам локалних такмичења у Крагујевцу, Београду, Новом Саду, Нишу, Новом Пазару и Зрењанину и кроз организацију финалног такмичења у Привредној комори Србије.

Организатори такмичења су високошколске установе, чланице пројекта, и то: Универзитет у Крагујевцу, Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу, Државни универзитет у Новом Пазару, Универзитет Метрополитан Београд и Висока техничка школа струковних студија у Зрењанину. Суорганизатори Такмичења су три бизнис инкубатора из Крагујевца, Београда и Новог Сада.

Право учешћа на Такмичењу имају студенти основних, мастер и докторских студија Универзитета у Крагујевцу, Универзитета у Београду, Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Државног универзитета у Новом Пазару, Универзитета Метрополитан Београд и Високе техничке школе струковних студија у Зрењанину.


Повезани текстови:
Конкурс: Летња школа у оквиру програма Erasmus+ коју организује Radboud универзитет из Холандије
Конкурс: пријављивање у оквиру Erasmus+ интер-институционалног споразума са Универзитетом Штутгарт из Немачке
Erasmus+ пројекат KLABS: Радионица и дебата на Бијеналу архитектуре у Венецији 2016.


Како се пријавити?

  1. Своје идеје и тимове (2 до 4 члана), студенти Универзитета у Београду пријављују од 15. фебруара до 25. марта 2017. слањем попуњеног пријавног формулара који могу наћи на сајту пројекта www.if4tm.kg.ac.rs и Facebook страници такмичења www.facebook.com/takmicenje, на e-mail адресу cis@ekof.bg.ac.rs. Назив тима може садржати највише три речи и не сме садржати лично име и/или презиме, назив предузећа или институције и не може бити дужи од 25 карактера.
  2. На основу података из пријавног формулара, администратор такмичења отвориће налоге свим члановима тима на www.inno-student.bg.ac.rs. Користећи корисничко име (username) и лозинку (password) које су добили e-mail-ом приликом отварања налога, чланови тима могу да се пријаве на платформу. Сваки члан платформе има могућност да по регистрацији промени своју лозинку.
  3. Вођа тима је дужан да унесе идеју и додели тој идеји регистроване чланове свог тима.
  4. Опишите идеју одговарајући на следећа питања:
    a. Који производ или услугу развија ваш тим?
    b. Које су ваше улоге у тиму?
    c. Какво је тржиште и ко су потенцијални купци?
    d. Ко нуди на тржишту сличне производе и услуге (конкуренција)?
    e. Шта су конкурентске предности вашег производа/услуге?
    f. Колико је потребно почетног улагања?
    g. Да ли је лако или тешко реализовати идеју и колико је потребно времена?
    h. Шта је ваша мотивација за учешће у такмичењу?
  5. Унос идеје се врши преко online формулара који се налази на платформи. Идеја мора бити унета као приватна да би била видљива само за чланове тима и администратора. Чланови тима могу мењати садржај online формулара до истека рока за пријаву, тј. до 25. марта 2017. године.
  6. Тек када се унесе идеја и сви чланови тима, идеја званично улази у такмичење, а чланови тима добијају e-mail нотификацију да је идеја унета.
  7. Пријаве, односно пословни модели и pitch презентације морају бити на српском језику.
  8. Тимови који поднесу пријаву за учешће на Такмичењу, аутоматски потврђују своју сагласност са Правилима такмичења.
  9. Непотпуне или неблаговремене пријаве, као и пријаве које су послате поштом или на било који други начин, а који није предвиђен правилима, неће бити узете у разматрање од стране организатора. Одобравањем идеје на платформи у фази административне провере, организатори потврђују да су поднете пријаве потпуне.

Идеје и тимови који буду прошли прву фазу селекције ће имати прилику да кроз сет предузетничких обука и менторску подршку детаљно разраде своје идеје, развију пословне моделе применом CANVAS методе и припреме их за локалне презентације пред жиријем које ће се одржати током јуна месеца ове године.

Два првопласирана тима са сваког локалног такмичења учествоваће на националном финалном такмичењу које се одржава у Привредној комори Србије у јулу месецу ове године.

Победнике локалних и националног финалног такмичења очекују и вредне награде, као што су наградна путовања односно студијске посете за сваки победнички тим локалног такмичења (посета партнерским институцијама у Аустрији, Енглеској, Португалу, Словенији или Италији), новчане награде предузећа спонзора, бесплатна израда брзих прототипова, бесплатан закуп пословног простора у бизнис инкубаторима, консултативна и менторска помоћ у развоју пословног модела, помоћ у промоцији идеје и пословног модела као и друге врсте награда које обезбеђују организатори такмичења.

Правилник такмичења погледајте на сајту www.if4tm.kg.ac.rs и Facebook страници такмичења www.facebook.com/takmicenje.

EU-flag_Co-funded-Project