УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Предавање: ”Разматрајући стратегију засновану на чињеницама у урбаном контексту” – Хенри Флечер (Henry Fletcher)

Архитектонски факултет у Београду позива све заинтересоване на предавање:
“Разматрајући стратегију засновану на чињеницама у урбаном контексту”
(Considering Evidence-Based Strategy in the Urban Context) – Хенри Флечер-а (Henry Fletcher), специјалистe за градске консултације и техничку интеграцију, и помоћника директора у саветодавној агенцији за инжењеринг градова –
BuroHappold (BuroHappold Engineering_Cities Consulting) из Лондона.

BuroHappold је консултантска кућа, односно заједница повезаних инжењера специјалиста, који усмеравају врхунски интегрисано знање, најбоље праксе и упечатљиву креативност како би њихове визије пројеката биле одрживе, било да се ради о пројектима становања, локалних заједница или читавих градова. Ова агенција је стратешки партнер Града Београда у изради ”Стратегије отпорности града” у оквиру програма: 100 Отпорних градова (100 Resilient Cities) под покровитељством Рокфелер фондације.

Предавање ће се одржати у уторак, 21. фебруара 2017. године у 14.00 часова, у амфитеатру Архитектонског факултета у Београду.

Хенри Флечер ће говорити о скорашњим пројектима градова урађеним од стране консултантске куће BuroHappold и позваће на дискусију о методолошким приступима.

Добродошли!

Henry-Fletcher-portret

Хенри Флечер (Henry Fletcher)

Биографија:
MSc Henry Fletcher (Хенри Флечер) је технички консултант са више од петнаест година искуства у реализацији пројеката инфраструктуре, животне средине и урбаног развоја, у распону различитих економских услова широм света. Као један од водећих чланова компаније Buro Happold’s Cities Consulting Group, Хенри се бави праксом у бројним областима, води интердисцпилинарне тимове фокусиране на градско ангажовање, просторну анализу и прилагођене приступе комплексним инвестиционим одлукама. Он такође игра улогу у операцијама за развој пословања и групним операцијама. Хенри је вођен својим дубоким интересовањем за однос између трансформације урбаних и природних пејзажа са једне стране, и здравља наших друштава и окружења, са друге стране.

Detroit-Works-map_optimised

Будући град Детроит (Detroit Future City) | © Marvin Shaouni

Detroit-Works-Green-Infrastructure_credit-Marvin-Shaouni_opt

Поред тога што нуди план за урбану обнову, Detroit Works се сматра једним од 100 најиновативнијих пројеката инфраструктуре | © Marvin Shaouni