УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Разговор: Архитектура у контексту 3 – re:a.c.t студио – Гроздана Шишовић и Дејан Милановић

KCB_Arh_u_kontekstu_top_o

KCB_latinica-crno

Културни центар Београда,
Галерија Артгет, Трг републике 5/I

уторак, 14. фебруар 2017. у 19.00 часова

АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ 3, циклус предавања
THIS MUST BE THE PLACE / OВО МОРА ДА ЈЕ ТО МЕСТО

Учествују: Гроздана Шишовић, архитекта; Дејан Милановић, архитекта и Миа Давид, модератор

2017_Arhitektura-u-kontekstu_reACT_t

Након 10, 15 година праксе, неминовно је да се осврнете и запитате да ли је ово оно што смо желили или како смо довде дошли. Само име бироа re:a.c.t упућује на реакцију и интеракцију у односу на контекст, околности, на овде и сада. Ако посматрамо на тај начин, онда се рад re:a.c.t-a, као и њихова конкурсна пракса, која чини највећи део опуса овог ауторског тима, може читати као упорна тежња да се створе квалитетни простори за сваког корисника без обзира на социјалне и економске факторе. This Must Be The Place се односи и на ово место, Београд, Србију, као место стварања, на маргини дешавања, исто колико се односи и на просторе које re:a.c.t ствара својим пројектима.

Рад офиса re:a.c.t, којим руководе архитекти Гроздана Шишовић (1976) и Дејан Милановић (1973), обележен је истрајним и успешним учешћем на архитектонским конкурсима, као и запаженим изведеним објектима различитих типологија. Упоредо са пројектантским радом, делују и у истраживачко-теоријском пољу и баве се педагошким радом у области архитектуре.

Реализована дела из опуса re:a.c.t- а награђена су, између осталог, наградама београдског Салона архитекутре 2010. и 2016. године, Повељом Удружења архитеката Србије за дело изведено у иностранству и Златном медаљом Интернационалног бијенала младих архитеката у Минску, у категорији пословних и индустријских објеката, а три њихова објекта до сада су номинована за европску награду за архитектуру Mies van der Rohe Award. Њихов рад је излаган и објављиван у стручним монографијама и серијским публикацијама.


Повезани текстови:
Mies van der Rohe награда 2017: 4 номинована пројекта из Србије
Разговор: Архитектура у контексту 2 – арх. Радивоје Динуловић
Разговор: Архитектура у контексту 2 – арх. Лазар Кузманов
Разговор: Архитектура у контексту 2 – арх. Зорица Савичић
Разговор: Архитектура у контексту 2 – др Светлана Пејић и Благота Пешић


Нaпоменa: Предaвaње је вредновaно сa 5 бодовa зa пријaвљене учеснике, односно 10 бодовa зa предaвaче који су члaнови Коморе и увршћено у Прогрaм обуке континуирaног (пермaнентног) професионaлног усaвршaвaњa члaновa Инжењерске коморе Србије из облaсти Нaционaлног прогрaмa зa 2016.годину.

Суоргaнизaтор: Инжењерскa коморa Србије

2017_Arhitektura-u-kontekstu_reACT_l