УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Јавна презентација просторне инсталације архитектонске радионице: ”Честице лутања” – Дом културе Студентски град

Пројекат просторне инсталације радионице: ”Честице лутања” – Дом културе Студентски град

У оквиру програма Дома културе Студентски град покренут је пројекат архитектонских радионица. Пробуди свест о простору и креативно размишљање. Ослободи се рутине. На овој радионици истраживаће се простор Студентског града и ствараће се имагинарна места окупљања која дејствују у њему, креираће се просторне инсталације и јединствено мноштво.


У уторак, 27. децембра 2016. године, у 16.00 часова на Летњој сцени Дома културе „Студентски град“ (Булевар Зорана Ђинђића 179, Нови Београд) биће одржана јавна презентација просторне инсталације настале у оквиру архитектонске радионице ДКСГ „Честице лутања“ – истражи и делуј у простору Студентског града.

На овој радионици истраживан је простор Студентског града и стварана имагинарна места окупљања која дејствују у њему, креиране просторне инсталације и јединствено мноштво. У комуникацији са младим архитектима и раду на сопственим малим пројектима, студенти су развијали способност просторног мишљења и инвентивност. Учесници радионице пробудили су свест о простору и креативно размишљање. Ослободили се рутине.

Истраживали смо феномен и нијансе простора са различитих аспеката:
– Како доживљамо простор?
– Како се понашамо у различитим просторима?
– Како простор утиче на нас?
– Шта дефинише простор око нас?
– Како можемо сами обликовати простор?

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_motaza_02_opt

Просторна инсталација радионице: ”Честице лутања” – Дом културе Студентски град

Модератор радионице је Николина Јанковић, мастер инжењер архитектуре, а у вођењу радионице помогле су јој и две колегинице Јована Кажић и Ања Милојевић.

Учесници радионице су већином били студенти друге и треће године основних академских студија Архитектонског факултета у Београду. Од учесника се очекивало константно похађање радионице и посвећеност раду, што је допринело квалитету идеја и њиховог спровођења.

Велико хвала свим учесницима радионице – сада ауторима просторне инсталације, а то су:
Алекса Бекић, Александра Вељовић, Ана Симић, Андријана Кузмановић, Ивона Петров, Исидора Екмешчић, Јелена Јелачић, Катарина Јеремић, Лука Мишић, Марко Петровић, Мина Ђукановић, Милка Елизабетх Ковачевић Зегарра, Миљана Доброта, Немања Станковић, Снежана Воларић, Татјана Гавриловић и Филип Николић.

Аутор фотографија: Ања Милојевић

Dom-kulture-Studentski-grad_logo200x100

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_008

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_007

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_001

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_006

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_005

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_004

2016_DKSG_Cestice-lutanja_radionica_002

2016_DKSG_Cestice-lutanja