UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

EkoKuca_br21_naslovna

Novi broj Magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA Br.21 (oktobar – decembar 2016) od danas se nalazi u prodaji u knjižari Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Za studente Arhitektonskog fakulteta izdavači su omogućili popust od 20% na redovnu cenu magazina.

U novom izdanju EKO KUĆE, čija je tema Kontekst kao inspiracija, autori su pripremili veliki broj reportaža iz zemlje, regiona i sveta, među kojima su prikazani objekti, rekonstrukcije i dogradnje objekata iz Australija, Engleske, Vijetnama i Meksika, prilagođene okruženju i uslovima u kojima se nalaze. Čitaoce očekuje i veliki broj domaćih i inostranih aktuelnosti iz sveta nauke, tehnike, energetske efikasnosti, kulture i umetnosti. Prikazano je uređenje prvog urbanog vrta u Beogradu – vrta dizajn inkubatora Nova iskra. O uređenju vrtova i mirisima u svim godišnjim dobima piše stalna kolumnistkinja EKO KUĆE iz Londona, višestruko nagrađivana dizajnerka vrtova Kejt Guld.

U novom broju EKO KUĆA donosi i opširnu reportažu sa fotografijama o Prvom međunarodnom kongresu građevinskih materijala BETON, koji je održan od 22. do 25. septembra 2016. godine u Magacinu Macura, koji su organizovali Magazin EKO KUĆA, Organizacija OFROOM i Muzej i Magacin Macura, a čiji su suorganizatori bili Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Inženjerska komora Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Na kongresu i radionicama učestvovao je veliki broj asistenata i studenata sa Arhitektonskog i drugih srodnih fakulteta.

EKO KUĆA je prvenstveno posvećena eko održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi, ali obuhvata i druge teme – uređenje prostora, putovanja, zdravlje, medicinu, kulturu, nauku i tehniku – sa ekološkog aspekta. U novom izdanju autori vas upoznaju sa najvećim grčkim ostrvom Krit i njegovom bogatom istorijom, mitologijom i tradicijom, pišu o kompleksnosti pojma zdravlja i procesu čišćenja duha i tela, predstavljaju multifunkcionalne, savremene kuhinje, koje sadrže sve elemente potrebne u kuhinji, a ne zauzimaju puno prostora.

Magazin EKO KUĆA izlazi punih pet godina na srpskom i regionalnom tržištu, sa kvartalnom periodikom izlaženja. Sva ranija izdanja EKOKUĆE dostupna su kod izdavača Arhisolar d.o.o, Gandijeva 57a (011/2175-978; pretplata@ekokucamagazin.com)