УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Публикације: магазин Еко Кућа у продаји на Архитектонском факултету

EkoKuca_br21_naslovna

Нови број Магазина за еко архитектуру и културу ЕКО КУЋА Бр.21 (октобар – децембар 2016) од данас се налази у продаји у књижари Архитектонског факултета у Београду. За студенте Архитектонског факултета издавачи су омогућили попуст од 20% на редовну цену магазина.

У новом издању ЕКО КУЋЕ, чија је тема Контекст као инспирација, аутори су припремили велики број репортажа из земље, региона и света, међу којима су приказани објекти, реконструкције и доградње објеката из Аустралија, Енглеске, Вијетнама и Мексика, прилагођене окружењу и условима у којима се налазе. Читаоце очекује и велики број домаћих и иностраних актуелности из света науке, технике, енергетске ефикасности, културе и уметности. Приказано је уређење првог урбаног врта у Београду – врта дизајн инкубатора Нова искра. О уређењу вртова и мирисима у свим годишњим добима пише стална колумнисткиња ЕКО КУЋЕ из Лондона, вишеструко награђивана дизајнерка вртова Кејт Гулд.

У новом броју ЕКО КУЋА доноси и опширну репортажу са фотографијама о Првом међународном конгресу грађевинских материјала БЕТОН, који је одржан од 22. до 25. септембра 2016. године у Магацину Мацура, који су организовали Магазин ЕКО КУЋА, Организација ОФРООМ и Музеј и Магацин Мацура, а чији су суорганизатори били Архитектонски факултет Универзитета у Београду, Инжењерска комора Србије и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ. На конгресу и радионицама учествовао је велики број асистената и студената са Архитектонског и других сродних факултета.

ЕКО КУЋА је првенствено посвећена еко одрживој и енергетски ефикасној архитектури, али обухвата и друге теме – уређење простора, путовања, здравље, медицину, културу, науку и технику – са еколошког аспекта. У новом издању аутори вас упознају са највећим грчким острвом Крит и његовом богатом историјом, митологијом и традицијом, пишу о комплексности појма здравља и процесу чишћења духа и тела, представљају мултифункционалне, савремене кухиње, које садрже све елементе потребне у кухињи, а не заузимају пуно простора.

Магазин ЕКО КУЋА излази пуних пет година на српском и регионалном тржишту, са кварталном периодиком излажења. Сва ранија издања ЕКОКУЋЕ доступна су код издавача Архисолар д.о.о, Гандијева 57а (011/2175-978; pretplata@ekokucamagazin.com)