УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Перформанс: “Sound is Body, Body is Sound“ јапанских уметника Јошија Маћиде и Маико Дате у читаоници библиотеке Архитектонског факултета

Sound_is_Body_Body_is_Sound_01

Перформанс “Sound is Body, Body is Sound“ јапанских уметника Јошија Маћиде (Yoshio Machida – музика) и Маико Дате (Maiko Date – плес) екслузивно у читаоници библиотеке Архитектонског факултета:

Среда, 28. септембар 2016. године у 18.00 сати
Библиотека Архитектонског факултета
Булевар краља Александра 73/II, Београд

“Sound is Body, Body is Sound“ је разговор између музике и плеса и суштински представља импровизацију међузависноти кроз реакцију. Нема унапред припремљеног нотног текста, нема унапред дефинисане кореографије, нема модела, нема одговора. Конверзација почиње малим инцидентом. Реалност се дешава из минута у минут. “Sound is Body, Body is Sound“ је сензуална поезија сачињена од импровизација звука и тела, која их постепено трансформише.

Овај посебан уметнички израз почиње одабиром „карата“ које гледалац бира из руку Маико Дате. На свакој карти је исписана различита кратка песма. Сваки гледалац на овај начин постиже лични утисак о перформансу везујући га за своју „тему“. Као у читању Тарот карти, гледалац покушава да пронађе везу између речи и перформанса.


Повезани текст:
Kонцерт хора архитеката Словеније – Arhivox у Аули Архитектонског факултета


Sound_is_Body_Body_is_Sound_cards

Sound_is_Body_Body_is_Sound_04

Уметници:
Јошидо Маћида (Yoshio Machida) је јапански мултимедијални уметник средње генерације (1967) са разноврсном међународном репутацијом стеченом у бројним пројектима музичког, сценског, филмског и визуелног израза. Маћида у перфомансу “Sound is Body, Body is Sound“ свира „steel pan“ – карипски лимени бубањ.
http://www.yoshiomachida.com

Маико Дате (Маико Дате) је јапанска плесачица и кореограф. Савременим плесом је почела да се бави у Јапану, била је члан чувене токијске плесне трупе “Мадемоиселле Цинема“ са којом је наступала на бројним фестивалима у Азији и Европи, последњих година живи у Немачкој и учествује у пројектима са реномираним ументицима који се баве видео артом.
http://datemaiko.jimdo.com/cv/

Улаз је слободан.


Press Realise: “Sound is Body, Body is Sound“ Tour in South Europe 2016

Погледајте филм – перформанс “Sound is Body, Body is Sound“:

Sound_is_Body_Body_is_Sound_02

Sound_is_Body_Body_is_Sound_05

Sound_is_Body_Body_is_Sound_06

Sound_is_Body_Body_is_Sound_07

Sound_is_Body_Body_is_Sound_08

Sound_is_Body_Body_is_Sound_09

Сцене из филма ”Sound is Body, Body is Sound”