УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2016_Ohrid-Summer-School

Универзитет Амерички колеџ Скопље | Школа архитектуре и дизајна
IV интернационална летња школа архитектуре и дизајна
Охрид, Република Македонија
25. јун – 02. јул 2016.

Тема:

МЕКИ ПРОСТОРИ

Јавни простори су искусили брзу трансформацију последњих година у смислу функције. Под притиском капитала и приватизације, јавне отворене просторе многи виде као профит. Тема задата од стране HHF-а, “Меки простори”, бавиће се преиспитивањем јавних простора и улогом урбаних празнина. Студенти ће бити позвани да генеришу оквире за могуће активности и коришћење јавног простора, и да провере могућности трансформације урбаних празнина у просторе који ће позитивно доприносити урбаном језгру. Охрид, град који је искусио такву транформацију, је идеално окружење за тему радионице.

Главни предавачи:
Tilo Herlach, Simon Hartmann & Simon FrommenwilerHHF Architects / Базел, Швајцарска

HHF Architects су основали Тило Херлах (Tilo Herlach), Симон Хартман (Simon Hartmann) и Симон Фроменвилер (Simon Frommenwiler) 2003. године. Од тада HHF Architects су реализовали бројне пројекте у Швајцарској, Немачкој. Кини, Француској, Мексику и САД. Обим рада креће се од урбанизма до изградње објеката у великој размери – јавних павиљона и ентеријера. Од самог почетка су били у потрази за сарадњом са другим архитектама и уметницима како би проширили своје погледе на пројекте и обогатили квалитет специфичних предлога. У том контексту појавили су се и светски признати групни пројекти као што су Ruta del Peregrino и плодна сарадња са кинеским уметником Аи Веивеијем (Ai Weiwei).


Повезани текстови:
Летња школа архитектуре и дизајна: Бихевиорологија на Охриду – Охрид 2015.
Летња школа архитектуре и дизајна: МЕТАБОЛИЗАМ ПОНОВО – Охрид 2014.


Ко може да се пријави?
Студенти који су завршили шести семестар студија архитектуре или дизајна.

Пријављивање:
Уз попуњени формулар пријаве, кандидати треба да доставе А4 портфолио (максимум 5 страна) + биографију (са фотографијом) у .PDF фомату на e-mail адресу: ohridss@uacs.edu.mk

Портфолио треба да је дизајниран и форматизован за преглед у дигиталном формату, тј. на екранима. Максимална величина фајла је 3MB.

Крајњи рок за предају пријава је петак, 03. јун 2016. године. Одабрани кандидати биће обавештени пре 06. јуна 2016. године, путем e-mail-а.

Сертификат ће бити додељен по завршетку летње школе, као и 2 ЕСПБ бодa. Имајте на уму да је број места ограничен!

Котизација:
Котизација за летњу школу је 200 евра по учеснику. Котизација обухвата радионице, смештај , оброке и превоз Скопље – Охрид – Скопље. Учесници треба да донесу свој лаптоп рачунар.

Контакт:
За сва друга питања везана за летњу школу, контакт адреса је: ohridss@uacs.edu.mk

Веб стране:
www.uacs.edu.mk/ohridss
www.facebook.com/ohridss
http://ohrid-architecture-ss.tumblr.com/

Пријавите се!