УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Званична селекција награђених радова | The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

RIBA-logo-validation_800x250

Архитектонски факултет у Београду и Краљевски институт британских архитеката – РИБА представљају изложбу:

The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

Позивамо Вас да присуствујете свечаном отварању:
понедељак, 04. април 2016. године у 13.00 сати у галерији АУЛА Архитектонског факултета у Београду, Булевар Краља Александра 73/II.

У години у којој се обележава 170 година од почетка високошколског образовања у архитектури у Србији и 180 година од оснивања Краљевског института британских архитеката (РИБА), Архитектонски факултет је прошао ригорозни процес РИБА валидације и успешно акредитовао основне и мастер студије архитектуре по стандардима овог института.

Захваљујући томе, дипломирани студенти Архитектонског факултета Универзитета у Београду ће бити изједначени у нивоу знања и компетенција са студентима архитектонских факултета у Великој Британији и осталим земљама широм света које спроводе наставу поштујући високе креитеријуме Краљевског института британских архитеката – РИБА.


Повезани текстови:
Награде: The RIBA President’s Medals Student Awards 2015
Награде: The RIBA President’s Medals Student Awards 2014
Потврђен статус кандидата RIBA акредитованог студијског програма


“The President’s Medals Student Awards 2015“ изложба представља најбоље студентске пројекте и дисертације студената из целог света за 2015. годину по мишљењу стручног жирија РИБА института. Селекција приказује радове студената из Кине, Русије, Аустралије, Велике Британије, Немачке, Италије, Чилеа, Норвешке, Хонг Конга, Шпаније, Сингапура, Малезије, Кореје, као и два пројекта студената Архитектонског факултета Универзитета у Београду. Изложба ће бити отворена за посетиоце у галерији АУЛА Архитектонског факултета до јуна ове године.

Међу одабраним радовима на изложби нашли су се и радови студената Архитектонског факултета у Београду. У селекцији Бронзане медаље: Марко Драгићевић / пројекат „Стамбени еко-техно-флекси-хибрид“ / ментори проф. Владимир Лојаница и асистент Маја Драгишић, а у селекцији Сребрне медаље: Христина Стојановић / пројекат „Вертикална лука – црвоточина: раскршће паралелних димензија“ / ментор проф. Борислав Петровић.

Опширније о награђеним радовима можете прочитати у нашој претходној вести:
Награде: The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

Видимо се на отварању!

#Jubilej170godina

PM2015-Slide01

О награди

Награда The RIBA President’s Medals Student Awards, коју додељује Краљевски институт британских архитеката – РИБА, сматра се најпрестижнијом светском наградом за архитектонско образовање.

Први пут је додељена још давне 1836. године за есеј о архитектури, да би од 1855. године почела да се додељује и награда за најбољи архитектонски дизајн студената завршне године архитектуре.

Ово је најстарија награда коју додељује институт РИБА. Од самог почетка, сврха ове награде је да се евалуира и промовише изузетност током студија архитектуре као и да награди таленат и охрабри дебату о архитектури широм света.

Сваке године РИБА позива око 300 факултета архитектуре из 65 земаља да номинују најбоље дизајнерске пројекте и дисертације својих студената. Председник РИБА института проглашава добитнике и уручује награде сваког децембра на завршној годишњој церемонији, која се одржава у седишту РИБА института у Лондону.

http://www.presidentsmedals.com/

PM2015-Slide18_Marko-Drgaicevic

У селекцији Бронзане медаље: Марко Драгићевић / пројекат „Стамбени еко-техно-флекси-хибрид“ / ментори проф. Владимир Лојаница и асистент Маја Драгишић | Званична селекција The RIBA President’s Medals Student Awards 2015

PM2015-Slide17_Hristina-Stojanovic

У селекцији Сребрне медаље: Христина Стојановић / пројекат „Вертикална лука – црвоточина: раскршће паралелних димензија“ / ментор проф. Борислав Петровић | Званична селекција The RIBA President’s Medals Student Awards 2015
Исечак из Културног дневника ТВ РТС (04.04.2016) | Говори Декан Архитектонског факултета проф. Владан Ђокић.