УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Resonate2015_logo_o

Resonate фестивал
Београд, 12 – 16. април 2016.

Resonate фестивал ове године имаће своје јубиларно, пето издање и током пет дана трајања пружиће увид у тренутну ситуацију у музици, визуелним уметностима и дигиталној култури. Resonate окупља истакнуте уметнике и едукаторе светске класе, уз прилику учешћа у дебати о позицији технологије у данашњој уметности и култури, са погледом у будућност.

Ново издање фестивала наставља прошлогодишњи програмски концепт, кога чине две програмске целине: Live и Conference, и то у периоду од 12. до 16. априла 2016. године, на неколико занимљивих локација у Београду. Гостујући уметници, предавачи и остали учесници су пажљиво одабрани како би посетиоцима дали врхунски приказ савремених креативних индустрија у свету.


Повезан текст:
Фестивал: Resonate 2015


Учесници претходних година: Casey Reas, Aaron Koblin, Daito Manabe, Joachim Sauter, Anthony Dunne (RCA), Nicholas Felton, Jack Schulze, Nelly Ben-Hayoun, Josh Nimoy, Jer Thorp, Semiconductor, Champagne Valentine, Cohen Van Balen, FIELD, LAb[au], Rafaël Rozendaal, James Bridle, Hi-Res!, Golan Levin, Ivan Poupyrev, United Visual Artists, Jürg Lehni, WARP, onedotzero, Kim Gordon + Ikue Mori, Alva Noto + Blixa Bargeld (anbb), Mouse on Mars, Simian Mobile Disco, Machinedrum, Pantha du Prince, John Talabot и многи други.

2016_Resonate_main

Resonate је посвећен подршци студената и омогућиће студентима из Србије бесплатан приступ дневном програму овогодишњег фестивала. Да бисте конкурисали за ове карте којих је ограничен број потребно је, уз доказ о статусу студирања на некој од институција високог образовања у Србији (индекс), попунити пријаву online: пријава за улазнице

Поред бесплатног приступа студената, Resonate ће ове године подржати и одређен број изузетних студената, професионалаца и уметника који раде на том пољу. Фестивал нуди десет спонзорстава студентима, уметницима, људима у образовању, професионалцима, која обухватају бесплатан приступ фестивалу, дневном и ноћном програму, као и бесплатно учешће у једној од радионица које се плаћају, које ће се одвијати од 11. до 13. априла: пријава за спонзорство

Рок за подношење пријаве је 11. март 2016. године, 19.00h по локалном времену.

2015_Resonate_02

2015_Resonate_04

Resonate фестивал, 2015. | © Resonate

Resonate верује да је срж фестивала преношење знања. Фестивал је способан да инспирише и мотивише, укључи нове генерације у савремене трендове, без заостатка тако карактеристичног за ову географску регију током последњих деценија.

Посетиоцима ће бити понуђен изузетан увид у различите аспекте мултимедијалнох пракси, фокусиран на образовање и практичну примену, будећи интересовање за основне теме овог догађаја и припремајући публику за иновативне праксе карактеристичне за сцену.

Све информације о фестивалу можете погледати овде: http://resonate.io/

2015_Resonate_03

2015_Resonate_05

2015_Resonate_01

Resonate фестивал, 2015. | © Resonate