УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2015_Copenhagen_Solutions_main

Извор фотографије: Denmark in Serbia

Амбасада Краљевине Данске у Београду и Архитектонски факултет Универзитета у Београду представљају изложбу

РЕШЕЊА ИЗ КОПЕНХАНГЕНА
Copenhagen Solutions

Копенхаген, престоница Данске, међународно је признат захваљујући свом зеленом профилу, као и свом вођству и изузетности на пољу интегралних урбанистичких решења. Ова решења већ деценијама промовишу висок степен квалитета живота, здраву животну средину и општи економски просперитет у овој скандинавској престоници.

Група данских и међународних урбаниста, архитеката, инжењера, произвођача, извођача, инвеститора и градска управа претворили су Копенхаген у успешног светског лидера на пољу развоја системских одрживих урбаних решења – применљивих у градовима широм света. Као члан групе градова за борбу против климатских промена C40, Копенхаген градовима широм света нуди своја решења, али такође трага за новим идејама за побољшање самог Копенхагена.

Ова изложба показује како дански универзитети и сектор чисте технологије у сарадњи са Градом Копенхагеном заправо развијају оно што ће постати први CO2 неутрални главни град на свету.

Уживајте у Копенхагену – и упознајте светске творце урбане одрживости!


Изложба је одржана од 23. новембра до 10. децембра 2015. године у Галерији Аула Архитектонског факултета, а овде можете погледати све изложене плакате: https://flic.kr/s/aHskqb7piT

Плакате изложбе “Решења из Копенхагена (Copenhagen Solutions)” у високој резолуцији можете погледати овде.


Повезани текстови:
Округли сто и предавање: Пратећи програм изложбе Решења из Копенхагена (Copenhagen Solutions)
Изложба: Решења из Копенхагена (Copenhagen Solutions)


Danska_ambasada_Logo