UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
2015_Skriveni-uglovi-Beograda

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na radionicu “Skriveni uglovi Beograda – Participativno mapiranje nasleđa grada”, koju Evropa Nostra Srbija organizuje u saradnji sa Centrom za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Radionica, koja će biti održana od 11. do 13. decembra 2015. godine, predstavlja deo projekta BeoPatrimonium, koji kreiranjem “virtuelnog muzeja” grada Beograda ima za cilj da predstavi različite poglede na nasleđe ovog grada, kako posetilaca portala, tako i istraživača na projektu i studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Prvi deo radionice “Skriveni uglovi Beograda – Participativno mapiranje nasleđa grada”, koji će se održati 11. decembra u galeriji Štab, biće posvećen predstavljanju različitih projekata u vezi sa virtuelnim mapiranjem i potencijalima korišćenja tehnologije u predstavljanju nasleđa. Tokom drugog dela, planiranog za 12. i 13. decembar (galerija Štab, Filozofski fakultet i rad na terenu) učesnici će biti u mogućnosti da posmatraju, dokumentuju i kreiraju prezentacije Beograda koristeći participativno mapiranje, metod koji omogućava učesnicima da doprinesu čitavom procesu, te debatuju o sopstvenom gledištu kako da predstave svoj grad. Ovaj deo radionice će voditi Rend Epič (Rand Eppich), arhitekta-konzervator na brojnim internacionalnim projektima posvećenim virtuelnom nasleđu.

Radionica je namenjena studentima i mladim stručnjacima iz oblasti humanističkih i društvenih nauka, ali i arhitekture, urbanizma, informacionih i komunikacionih tehnologija, zainteresovanih za promišljanje i prezentovanje nasleđa Beograda na interaktivan i savremen način. Stoga, radionica će okupiti 30 učesnika iz pomenutih oblasti.

Osobe zainteresovane za radionicu su pozvane da do 5. decembra pošalju, na srpskom ili engleskom jeziku, svoje kratke biografije (max 200 reči), kao i kratko motivaciono pismo (max 500 reči) u kojem pojašnjavaju zašto su za pomenutu radionicu zainteresovani, na adresu: beopatrimonium@gmail.com.

Radni jezik seminara u petak biće srpski, dok će radionica tokom vikenda biti delimično i na engleskom jeziku zbog inostranog predavača.

Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i uz podršku galerije Štab u Beogradu.

Detaljnije informacije o projektu i organizatorima možete naći u prilogu:
Skriveni uglovi Beograda – Participativno mapiranje nasleđa grada


Povezan tekst:
Seminar: Konzervacija i restauracija Sinagoge u Subotici


EuropaNostra_Logo100x200

0